Pajūrio naujienos
Help
2024 Balandis
Pi18152229
An29162330
Tr3101724
Ke4111825
Pe5121926
Še6132027
Se7142128
Apklausa

Ar praneštumėte apie narkotikų vartojimą anonimiškai tel. 8 700 60777?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

„Bomžė“ Jadzė sužavėjo konkurso komisiją bei žiūrovus

  • Irena ŠEŠKEVIČIENĖ
  • Mūsų žmonės
  • 2009-10-23

Kretingiškė Inga Potrienė, TV 3 konkurse „Lietuvos talentai“ parodijavusi komiškąją aktorės Kristinos Kazlauskaitės „bomžę“ Jadzę ir pelniusi trijų komisijos narių „taip“ bei publikos ovacijas, dabar nekantraudama laukia pusfinalio, kuriam ji jau parengė naują programą. Kokią – kol kas ji nenori atskleisti paslapties, kad žiūrovams tai būtų staigmena.

Kasdieniniame gyvenime pedagogė Inga Potrienė sakė esanti gana rami ir santūri, komikės talentas prasiveržia tik atsipalaidavimo akimirkomis.

Scenarijų susikuria pati

Vydmantų lopšelyje-darželyje „Pasagėlė“ ikimokyklinio ugdymo pedagoge dirbanti 37-erių I.Potrienė atviravo, jog jos sukurtas Jadzės personažas jau nebėra naujas: „bomžė“ apsilanko draugų gimtadieniuose, kolektyvo šventėse, pabuvojo netgi respublikiniuose humoro festivaliuose „Juokis“. Scenarijų kretingiškė ekspromtu susikuria pati ir kaskart – vis kitokį.

„Kai per televiziją pamačiau K.Kazlauskaitės Jadzę, išsyk pajutau, kad šis personažas - kaip tik man. Iš pradžių pabandžiau parodijuoti tą „pijokę“ draugų rate, - visiems patiko. Dabar jau vakarėliuose ramiai nebepasėdžiu: „velniukas“ iš vidaus kužda – laikas pakilti, ieškoti tinkamų drabužių, nusigrimuoti ir eiti vaidinti“, - apie savo pomėgį pasakojo Inga.

Mokytoja tikino, jog yra savamokslė komikė, niekada nelankiusi nei teatro studijos, nei mokyklinio dramos būrelio. Kurti šmaikščius personažus ir pakelti žmonėms nuotaiką, sakė ji, mėgstanti nuo vaikystės. Scenos niekada nebijojusi, tačiau jaudinasi, jeigu prieš auditoriją reikia kalbėti rimtai. Kurį laiką moteris yra dirbusi renginių organizatore Vydmantų kultūros centre.

I.Potrienė parodijuoja dar ir kitą K.Kazlauskaitės personažą – panelę mokytoją bei Apoloniją Zizirskienę. „Aš perteikiu tik tų personažų grimasas ir balso manierą, tačiau situacijas susikuriu pati“, - tikino iš pažiūros visai ne komiškos, netgi priešingai – santūrios išvaizdos moteris.

Inga sakė, kad jos parodijuojamų personažų nėra matę mokiniai. „Neaišku, kaip sureaguos tėvai, pamatę tokią „pijokę“, - svarstė pedagogė, kitądien po televizijos laidos turėjusi laisvadienį. Mokykloje per šventes ji dažniausiai būna žvėriuku, nykštuku ar Kalėdų seniu.

Tikisi, kad talentą pastebės

Dalyvauti konkurse „Lietuvos talentai“ Ingą paskatino gyvenimo draugas Marius bei du jos sūnūs – 12-metis Rokas ir 17-metis Donatas. Marius, turintis puikų balsą ir mokyklos bei tarnybos kariuomenėje laikais dalyvaudavęs įvairiuose konkursuose, iš pradžių ketino ir pats tame šou išbandyti laimę. Po to persigalvojo, nes talentingų dainininkų - daug, o komikų konkurse ligi Ingos pasirodymo nebuvę nė vieno.

Internete suradę ir išsiuntę anketą, su konkurso rengėjais pasirašė sutartį, kad neišplatins filmavimo įrašo, ligi jam pasirodant eteryje. Laida buvo kuriama Kauno muzikiniame teatre rugsėjo 12-13 dienomis: pirmą dieną vyko atranka, o kitą – filmavo.

„Dalyviai jau per atranką supranta, kuris patenka į pusfinalį, o kuris – ne. Tačiau tam, kad būtų sukurtas tikras šou, laidoje parodo ir tuos, kuriuos „prameta“, - teigė pašnekovė. – Prieš filmavimą laidos rengėjai manęs klausė: ar jaučiatės žvaigžde? Aš sakau – žinoma. Ir kaipgi nesijausi: nors visi vaikšto puošnūs – su balinėmis sukniomis, kostiumuoti, su balandžiais, o aš – benamė alkoholikė kalkėmis apdribusiu treningu, išklypusiais, lyg iš konteinerio ištrauktais batais, susivėlusi, be danties ir pamušta akimi. Konkurso dalyviai užkulisiuose žiūrėjo į mane ir nieko nesuprato“.

Pašnekovė sakė, jog vos išėjusi į sceną iš komisijos reakcijos suprato, kad „pagavo kampą“. Pasirodymui buvo skirtos vos 2 min. Kai ji baigė, komisija dar laukė pratęsimo, o salė prapliupo ploti.

I.Potrienė sakė, jog jai nėra labai svarbu – laimės ji konkurse ar ne. „Svarbiausia buvo išbandyti save. Pasirodymas prieš Lietuvos publiką galbūt suteiks galimybių „išplaukti į platesnius vandenis“ – gal į mano talentą atkreips dėmesį kokia humoro laida ar teatro grupė“, - viltingai mąstė pedagogė.

10 tūkst. EU - dėl tokio prizo varžosi konkurso "Lietuvos talentai" dalyviai.


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas