Pajūrio naujienos
Help
2024 Gegužė
Pi 6132027
An 7142128
Tr18152229
Ke29162330
Pe310172431
Še4111825
Se5121926
Apklausa

Ar ketinate savanoriškai registruotis į karo komendantūrą?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

(519) 2011-03-08

Griuvėsiai žymi renovacijos pradžią

  • Diana JOMANTAITĖ
  • Pirmas puslapis
Iš senųjų 1937 metais statytų kultūros namų beliko pamatai – ant jų per ateinančius metus bus pastatytas vieno aukšto modernus pastatas.

Kretingos rajono savivaldybės tarybos sprendimu Kartenoje pradėta kultūros namų renovacija. Prieš naujuosius metus nugriovus medinio pastato sienas, darbus ketinama pabaigti kitais metais. Iki tol karteniškiai savo kultūrinės veiklos apriboti neketina – atvirkščiai, veiklūs miestelio gyventojai ėmėsi dar daugiau repetuoti.

Kartenos kultūros namų renovaciją finansuoja Europos Sąjunga. Šiam projektui vykdyti skirta apie 1 mln. 700 tūkst. litų. Karteniškiai klausimo, ar verta nedideliame mieste statyti didelius kultūros namus, net nekelia. Pasak jų, kultūriniam gyvenimui Kartenoje merdėti negresia – todėl naujas pastatas tuščias tikrai nebūsiąs.

„Kultūra Kartenoje tikrai nėra mirusi. Drąsiai galime teigti, kad nauji kultūros namai miesteliui tikrai yra reikalingi, nes žmonės iš tiesų noriai lankosi renginiuose ir labai noriai patys dalyvauja. Kartenos kultūros namuose nuolat repetuoja sportinių šokių kolektyvas, kaimo kapela „Minija“, vaikų ir suaugusiųjų teatras, folklorinis ansamblis, proginis dūdų orkestras, moterų ansamblis ir visai neseniai susikūręs vyrų ansamblis. Veiklos tikrai netrūksta – kol kultūros namai statomi, repetuojame mokykloje, seniūnijoje“, - pasakojo Kretingos kultūros centro Kartenos filialo vedėja Martina Žąsytienė.

Pasak jos, karteniškiai itin džiaugiasi būsimais kultūros namais – šalia bažnyčios esančiame pastate iki šiol netrūkdavo lankytojų. To paties tikimasi, kai namai bus atnaujinti.

„Kultūros namai yra labai patogioje vietoje – šalia bažnyčios. Eidami iš šv.Mišių karteniškiai visada užsuka – koncertuose ir renginiuose lankytojų niekada netrūko. Karteniškiai – veiklūs žmonės, mėgsta dainuoti, scenoje parodyti save ir kitus pamatyti. Mums kultūros namai – ne tik veiklos centras, bet ir vieta, kuri mus, karteniškius, vienija. Švenčiame be galo daug švenčių – visas valstybines, tradicines. Jau dabar planuojame miestelio šventę, svajoju surengti Jonines ant Minijos kranto. Ketiname surengti folkloro šventę – kad visa Kartena dainuotų ir kitus dainuoti pakviestų. Taigi kultūros namai mums be galo reikalingi“, - kalbėjo M.Žąsytienė.


Trečią kartą mokykloje-darželyje „Pasaka“ buvo surengtas „Raštingiausio pradinuko“ konkursas. Dėl šio titulo varžėsi 70 pradinukų iš 16 Kretingos rajono ugdymo įstaigų.


Ketvirtus metus gyvuojantiems Kretingos jauniesiems policijos rėmėjams veiklos netrūksta – paskutinįkart jie apsilankė rajono Policijos komisariato Salantų apylinkės inspektorių darbo kabinete, kur susipažino su pareigūnų darbu, o su Grūšlaukės girininku Ignu Kripu gėrybėmis palepino miško gyvūnus, kamuojamus baltojo bado.


Vyro budeliams našlė neatleis

  • Dovilė SIMAITYTĖ
  • Teisėtvarka

Žinia, kad rastas trejus metus ieškotas Rolanas Eitavičius, sujaudino 2008 metų sausį Kretingoje, Rotušės aikštėje, nužudyto Mariaus Žeimio našlę Dovilę Žeimienę. „Šito labai laukiau. Sunku buvo gyventi su mintimi, kad tie, kas atėmė mano vyro gyvybę, yra pabėgę nuo teisingumo ir džiaugiasi gyvenimu“,- sakė vyro gedinti 26 metų moteris, šiuo metu su dukterimi gyvenanti Škotijoje.


  • Iš policijos suvestinių

KRETINGOJE

VYTAUTO g. Klaipėdietis 30 metų M.N. pranešė, kad sekmadienį apie 21.20 val. kavinėje „Britanija“ nepažįstamas vaikinas vieną kartą kumščiu trenkė jam į dešiniąją akį. Sulaikytas 26 metų kretingiškis E.S., kuris buvo uždarytas į areštinę.

ŠIAULIŲ g. Kretingiškė Z.A.P. pranešė, kad vasario 23 dieną apie 16.20 val. į namus atvažiavusiam nepažįstamam asmeniui, kuris buvo pasiskelbęs laikraštyje, jog veža siuntas į užsienį, patikėjo nuvežti siuntą į Vokietiją. Sutartu laiku adresato siunta nepasiekė, skelbime nurodytu numeriu susisiekti neįmanoma. Padaryta 580 Lt žala.

KRETINGOS RAJONE

LATVELIŲ k. Latvelių kaimo gyventojas R.D. pranešė, kad šeštadienį apie 17.30 val. pastebėjo, jog iš neužrakinto buto pavogtas nešiojamasis kompiuteris „Asus K501J“, kuris buvo padėtas kambaryje ant lovos. Žala – 2 tūkst. 100 Lt. Nustatytas įtariamasis – 20 metų kurmaitiškis N.K., kuris buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Kompiuteris rastas ir paimtas.

Parengė Dovilė SIMAITYTĖ


Baubliškė paštininkė – viena veikliausių šalyje

  • Irena ŠEŠKEVIČIENĖ
  • Vakarų Lietuva

Baubliuose, Kretingos rajone, gyvenanti Vaclava Striaukienė pirmauja tarp visos Lietuvos motorizuoto pristatymo laiškininkų pagal prekybos rezultatus, - ši žinia paskelbta specialiame paštininkams skirtame leidinyje. Išnešiodama laikraščius bei žurnalus prenumeratoriams, - jų V.Striaukienė turi apie 400, aprūpina juos ir atvirukais, kanceliarinėmis prekėmis, telefonų kortelėmis, taip pat surenka bei sumoka žmonėms mokesčius.


Aptarė rūpimus klausimus

  • Kaimo bendruomenėse

Lazdininkų bendruomenės centre įvyko bendruomenės ataskaitinis susirinkimas, kuriame buvo aptarti per metus nuveikti darbai.


Kaukėse – tikrų personažų veidai

  • Irena ŠEŠKEVIČIENĖ
  • Mūsų žmonės

Baubliškis Rudolfas Gibiš juokavo, kad nuo mažumės menui dūšią pardavęs, bet profesionaliu menininku taip ir netapęs. Bet, per pastaruosius metus pamėgęs drožinėti kaukes, jų sukaupė tiek, kad susidarė visa kolekcija. Pirmąkart savo kūrybos darbus, žmonos Danguolės, Baublių filialo bibliotekininkės, paskatintas, bendruomenės žmonėms ryžosi parodyti dar prieš Užgavėnes.


Angelė ir Kazimieras Urbeliai iš Laukžemės kartu - jau pusšimtį metų. Vasario 25-ąją minintys savo vestuvių metines, sutuoktiniai ta pačia proga pakelti šampano taurę gali dar du kartus, mat savo šeimyninę laimę pastatė ant tvirtų pamatų – vestuves keldami tris kartus, dovanodami vienas kitam meilę ir kantrybę bei rasdami laiko visa nugalinčiam gerumui.


Kviečia į Užgavėnių siautulį

  • Dovilė SIMAITYTĖ
  • Šventės

Šiandien Užgavėnių persirengėliai išvaryti jau užsibuvusią šaltą žiemą pakvies Kretingos rajono gyventojus.


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas