Pajūrio naujienos
Help
2024 Gegužė
Pi 6132027
An 7142128
Tr18152229
Ke29162330
Pe310172431
Še4111825
Se5121926
Apklausa

Ar ketinate savanoriškai registruotis į karo komendantūrą?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

(515) 2011-02-22

„Aš čia loju veltui, o jūs – už pinigus, - griaudėjo aršiai prieš atvykusius valdžios atstovus nusiteikęs Jonas Galdikas. - Mūsų vaikai jums neatleis, jei neturėsime savo kultūrnamio. Prašykite pinigų iš Europos, - Lietuva jau seniai būtų užspringusi, jei ne jos sąjunga“.

Nors Kretingos rajono savivaldybei darbėniškis Jonas Galdikas įteikė 207 darpbėniškių pasirašytą raštą, kuriame protestuojama prieš Darbėnų kultūros centro su 0,66 ha žemės sklypu pardavimą, visgi jau vienuoliktąjį kartą rengiamas aukcionas šiandien įvyks. Už tai praėjusį penktadienį vienbalsiai pasisakė 10 Darbėnų seniūnijos seniūnaičių.

Kaltino susitikimo neteisėtumu

Praėjusią savaitę J.Galdikas įteikė Kretingos rajono merui Juozui Mažeikai, Savivaldybės tarybai bei Seimo nariui Vaidotui Bacevičiui adresuotą raštą, kuriame reikalavo neparduoti Savivaldybei priklausančios buvusio kultūros namų pastato dalies už, anot rašto autorių, rinkos vertės neatitinkančią 35 tūkst. Lt kainą. Rašte protestuojama, kad iš darbėniškių bus atimti kultūros namai ir iškeldintas šalimais įsikūręs turgelis.

Aptarti šią situaciją praėjusį penktadienį Darbėnų seniūnas Edvardas Stalmokas į bendrą sueigą sukvietė seniūnaičius, rajono merą J.Mažeiką, Savivaldybės administracijos direktorių Valerijoną Černeckį bei rajono tarybos narį, Turto privatizavimo komisijos pirmininką Steponą Baltuonį, miestelio atstovus, tarp jų - ir J.Galdiką.

J.Galdikas nuo pat susitikimo pradžios kaltino seniūną bei valdžios atstovus, jog susirinkimas esąs neteisėtas, nes jis nesuspėjęs informuoti peticiją pasirašiusių žmonių.

„Patys leidote išniekinti pastatą, o dabar už kapeikas jį parduodate. To neleisime. Prašykite pinigų iš Europos Sąjungos: Kretingos kultūros namams jų radote, o mūsiškiams – ne. Mūsų vaikai neatleis, jeigu išparceliuosite tokį turtą“, - šaukė jis.

E.Stalmokas paprašė netrukdyti, teigdamas, jog jis turįs teisę sukviesti seniūnaičius aptarti svarbius reikalus, o sprendimus perduoti rajono tarybai. J.Mažeika susirinkusiuosius patikino, kad sprendimą parduoti Darbėnų kultūros namų dalį rajono taryba priėmė dar 2006 m., - šįkart jie atvykę tikėdamiesi išgirsti svarių pasiūlymų ar alternatyvų.


Kretingos rajono Pedagogų švietimo centro (PŠC) inicijuotas Trečiojo amžiaus universitetas (TAU) sulaukė 98 klausytojų, kurie pasirinko mokytis dviejuose – sveikatos bei dvasinio tobulėjimo ir žmogaus bei socialinės aplinkos – fakultetuose.


Tikrinti dėl parazitų tenka

  • Diana JOMANTAITĖ
  • Sveikata

Įprasta manyti, kad utėlėmis užsikrečia tik netvarkingi, asocialūs žmonės. Tačiau Kretingos visuomenės sveikatos centro vedėja Dalia Jociuvienė sako, kad jei vaikas užsikrėtė utėlėmis, dar nereiškia, jog šeimoje nesilaikoma higienos reikalavimų. Net ir kasdienis plaukų plovimas nuo utėlių neapsaugo.


Praėjusį penktadienį, apie 19.15 val., 85 metų kretingiškė A.M. nepažįstamam vaikinui įdavė 1 tūkst. 150 Lt. Tik vėliau moteris suprato, kad šitaip pašelpė sukčių, kuris jai į telefono ragelį prisuokė pasaką apie tai, kad anūkas padarė avariją.


Pas merginas važiuoti susirengę penki jaunuoliai pamiršo savo planus, kai pakeliui pasitaikė garažas atrakintomis durimis. Pagunda vogti buvo kur kas didesnė – už tai jiems dabar teismo sprendimu vakarus teks leisti namie.


Stalo teniso klubas „Kretingos erelis“, surengęs proginį turnyrą Valstybės atkūrino dienai paminėti bei akcinės bendrovės „Akmena“ taurei laimėti, į jį pasikvietė svečių iš Klaipėdos, Gargždų, Šilutės. Kartu su kretingiškiais prie žaliųjų stalų dėl pagrindinių apdovanojimų varžėsi per 20 įvairaus amžiaus stalo teniso mėgėjų.


Kretingoje veikiančios picerijos „Express-pizza“ savininkas Algimantas Maziliauskas jos lankytojams sugalvojo naują pramogą: čia pirmą kartą buvo surengtos rajono smiginio pirmenybės pagal tarptautines taisykles.


Naktį iš šeštadienio į sekmadienį, 2.21 val., gaisras kilo daugiabučio namo, esančio Kretingoje, F.Janušio gatvėje, virtuvėje. Manoma, kad liepsna įsiplieskė dėl gedimo elektros instaliacijoje.

Per gaisrą ne tik išdegė virtuvė, joje buvę baldai, buitinė technika, aprūko koridorius, kambarys, bet ir nukentėjo buto šeimininkai – vyras ir moteris dėl apsinuodijimo smalkėmis buvo išvežti greitosios medicinos pagalbos medikų. Suteikus medicininę pagalbą, nukentėjusieji buvo išleisti namo.


Ilgaamžė nenori kelti rūpesčių artimiesiems

  • Aldona KAREČKAITĖ
  • Mūsų žmonės

Žibininkuose gyvenanti Adolfina Valatkienė paminėjo 95 metų jubiliejų. Kretingos seniūno Antano Gedmino teigimu, šiuo metu ji yra seniausia seniūnijos gyventoja.


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas