Pajūrio naujienos
Help
2024 Balandis
Pi18152229
An29162330
Tr3101724
Ke4111825
Pe5121926
Še6132027
Se7142128
Apklausa

Ar praneštumėte apie narkotikų vartojimą anonimiškai tel. 8 700 60777?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

(1828) 2024-02-13

„Mūsų planas A – vaikų skaičių klasėje sumažinti iki 15-os. Skaičius 21 yra nerealus, parašytas „iš lempos“, – kalbėjo vienas Salantų gimnazijos moksleivių tėvų Saulius Narkevičius. Pirmoje eilėje (iš dešinės) švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas su viceministru Ramūnu Skaudžiumi.

Penktadienį Kretingos rajone lankėsi švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas, viceministras Ramūnas Skaudžius ir ministro patarėja Agnė Liucilė Grickevičė, taip pat Seimo narys Antanas Vinkus. Vizito tikslas – pamatyti, kaip veikia „Tūkstantmečio mokyklų“ programa ir susitikti su Salantų bendruomene, sunerimusia, ar dėl patvirtintų mokyklų tinklo taisyklių, numatančių, kad XI klasę galima formuoti turint mažiausiai 21 mokinį, atokiame nuo rajono centro mieste gimnazija išliks tokia, kokia yra.

Pasiūlė planą B

Į Salantus svečius atlydėjęs meras Antanas Kalnius vylėsi, kad iš ministro žmonės sulauks geresnių žinių. „Jau seniau sakiau, kad mokyklos likimas – mūsų visų, tai yra pačios ugdymo įstaigos, Savivaldybės ir ministerijos rankose. Kiek pastangų įdėsim, tokie ir vaisiai bus“, – kalbėjo jis. Meras pasidžiaugė, kad direktorė Aušra Zebitienė galimybių ieško, kad kaip tik ministro atvykimo išvakarėse buvo pasirašyta gimnazijos bendradarbiavimo sutartis su Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centru ir pagal šią sutartį salantiškiams moksleiviams bus rengiamos bendros technologinės pamokos, o pasirinkusiems mokytis pagal pirminio profesinio mokymo programų modulius, suteikiamas ir profesinis mokymas.

„Šiai ilgametes tradicijas turinčiai gimnazijai trūksta tik marketingo – ji daro nerealius dalykus, bet to neviešina. Jeigu eis viešinimo keliu, gimnazistai patrauklioje ugdymo įstaigoje liks“, – įsitikinęs A. Kalnius.

Ministras G. Jakštas pripažino, kad mokyklų tinklo taisyklės – opiausias klausimas Lietuvos švietime ir kelia daug triukšmo.

„Yra kokybiniai gimnazijų kriterijai, bet yra ir kiekybiniai kriterijai. Neretai mūsų klausia: o kam tie kiekybiniai? Atsakau, kad kažkokia riba turi būti užbrėžta, koks nors susitarimas būtinas. Jeigu mokykloje mokysis vienas, du, trys mokiniai – ar čia mokykla?“ – retoriškai klausė jis. Mokytojams turi būti užtikrintos geros darbo sąlygos, pilni krūviai, o tik pusėje savivaldybių taip yra. Itin mažose ugdymo įstaigose ir vaikams nesudaromos galimybės pasirinkti kalbų, kitų mokomųjų dalykų.

Salantų gimnaziją ministras pagyrė už tai, kad ji supranta problemą, apie ateitį galvoja jau iš anksto ir ieško sprendimo, nelaukdama rugsėjo 1-osios, kai įsigalios reikalavimas XI klases formuoti tik turint mažiausiai 21 mokinį. „Meras tikisi, kad surinkti šį mokinių skaičių problemos nebus, aš irgi tikiu, matydamas, kiek pastangų deda Salantų bendruomenė. Tačiau, jeigu nepavyks, siūlome planą B – laikiną bendradarbiavimo modelį su kita panašioje situacijoje atsiduriančia rajono mokykla“, – sakė G. Jakštas.


Rajoninės viktorinos nugalėtojai dalyvavo ekskursijoje „Vienuolių takais“.

„Buvo labai įdomu. Yra tekę bažnyčioje ne tik pamaldų metu lankytis, bet ir vaikštinėti klausantis pasakojimų apie jos istoriją. Kai ką žinojome, tačiau šįkart išgirdome daug naujo“, – už pusantros valandos trukusią ekskursiją „Vienuolių takais“ gidei Dianai Jomantaitei-Jonaitienei gerus žodžius skyrė moksleiviai.

Ekskursijoje dalyvavo ne įprasta mokinių grupė: į ją atvyko rajoninės viktorinos „Turizmo industrija: veikla ir profesijos“ nugalėtojai. Visą sausio mėnesį Kretingos rajono ugdymo įstaigose besimokantys dešimtokai – antrų gimnazijos klasių moksleiviai – per karjeros ugdymui skirtus užsiėmimus buvo supažindinami su vadinamąja turizmo industrija. Jie sužinojo ne tik tai, nuo ko prasidėjo turizmas pasaulyje ir Lietuvoje, ne tik tai, kokias veiklos sritis – nuo tiesiogiai susijusių su kelionių organizavimu iki apgyvendinimo, viešojo maitinimo, netgi pramogų organizavimo, – apima su turizmu susijęs verslas, bet ir tai, kokiose profesinio mokymo įstaigose, kolegijos ir universitetuose galima įgyti šią sferą apimančių profesijų, įgyti bakalauro ar magistro laipsnius.

Pasisėmę žinių apie Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos duomenimis 1 iš 10 visų pasaulio darbo vietų išlaikančią pasaulio ekonomikos infrastruktūros dalį, moksleiviai dalyvavo virtualioje viktorinoje. Čia jiems teko tam tikra prasme pabūti gidais ir pasitikrinti, ką patys žino ir ką galėtų papasakoti Kretingos miesto ir rajono svečiams, jeigu tektų surengti ekskursiją. Savo žinias moksleiviai pasitikrino ir praplėtė atsakydami į 30 klausimų apie mūsų miesto ir rajono lankytinus objektus.

Į visus 30 klausimų atsakė du rajono dešimtokai: Darbėnų gimnazijos IIGb klasės moksleivis Laurynas Brikas ir Vydmantų gimnazijos II klasės moksleivė Urtė Viskontaitė.

Viktorinos nugalėtojų grupė – po tris geriausiai į viktorinos klausimus atsakiusius kiekvienos rajono 10-tos klasės moksleivius, – vasario 8 dieną buvo pakviesta į Kretingą. Trumpai susipažinę su Turizmo informacijos centro veikla ir čia turistams teikiamomis paslaugomis, lydimi karjeros specialisčių Livijos Grajauskienės, Jurgitos Korsakienės, Almos Slaboševičienės ir Ingos Žukauskaitės mokiniai dalyvavo gidės D. Jomantaitės-Jonaitienės vedamoje ekskursijoje „Vienuolių takais“. Per ekskursiją jiems buvo atskleistos daugiau negu 400 metų Kretingos pranciškonų vienuolyno bei Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčios saugomos istorijos ir paslaptys. Moksleiviai išgirdo pasakojimus apie tikėjimo galią, vienuolių gyvenimo ritmą, paslaptingas kriptas, užgriuvusius rūsius ir tunelius, švedų karių paliktus kardų kirčius ir gyvus užmūrytus žmones bei dar daug kitų istorijų.

„P. n.“ informacija


Mūsų krašto – Kretingos ir Palangos – švietimo specialistės gerosios patirties sklaidos konferencijoje Kaune

Kretingos rajono švietimo centro direktorė Loreta Jurgutienė, grupė centro specialisčių kartu su Palangos švietimo pagalbos tarnybos darbuotojomis dalyvavo Kauno švietimo inovacijų centre įvykusiame seminare „Kauno švietimo įstaigų patirtis, veikla, pasiekimai, inovacijos“. „Vykome pasisemti naujų idėjų“, – teigė L Jurgutienė, pasidžiaugusi galimybe išgirsti naujausias švietimo aktualijas.

Seminaro lektorė dr. Ona Gucevičienė, Kauno miesto savivaldybės administracijos švietimo skyriaus vedėja, pristatė pranešimą „Kauno miesto savivaldybės vertinga patirtis siekiant mokinių mokymo(si) pažangos“, atsakė į klausimus. Kauno švietimo inovacijų centro direktorė Rasa Bortkevičienė pristatė pranešimą „Mokinių pasiekimų gerinimas, projektinė veikla, mokytojų metodinių būrelių veikla Kauno švietimo inovacijų centre“, dalijosi patirtimi, parodė centro erdves.

Tuo pačiu išvykos dalyviai dalyvavo ir Kauno technologijos universiteto „Santakos“ slėnyje surengtoje tarptautinėje švietimo inovacijų ir skaitmeninės švietimo transformacijos konferencijoje „EdTech Week Lithuania 2024“. Konferencijoje buvo diskutuojama apie technologijas edukacijoje, aptartos skaitmeninio mokymosi švietime tendencijos, ateities mokyklos vizija, dirbtinis intelektas klasėse. Šiuo metu Lietuvos mokykloms siūlomi technologiniai sprendimai išbandyti praktinėse EdTech startuolių dirbtuvėse.

„Temų spektras buvo tikrai labai platus, pradedant nuo kūrybiškumo ugdyme iki saugaus ir atsakingo skaitmeninių technologijų naudojimo, siekiant atsakyti į klausimus, technologijos edukacijoje stiprina ar slopina kūrybiškumą, kokia bus ateities mokykla ir ką dėl jos galime padaryti jau šiandien, kokios įtakos naujosios technologijos gali turėti sužaidybinimui švietime ir koks yra pedagogo vaidmuo dirbtinio intelekto eroje bei daugelį kitų“, – L. Jurgutienė neslėpė, kad mokytojų, švietimo specialistų laukia ne tik daug iššūkių, bet ir naujų galimybių.

„P. n.“ informacija


Salantuose surengtų šiųmetinių Užgavėnių akimirkos

Praėjusį savaitgalį Salantų mieste šurmuliavo smagi ir žaisminga bendruomeniška žiemos palydų šventė – Užgavėnės, tiksliau – pirmoji jų dalis, o persirengėlių vaikštynės po miestelį rengiamos šiandieną, vasario 13-ąją.

Sekmadienį miesto centre nuo pat ankstyvo ryto buvo juntamas sujudimas: statomos ir puošiamos palapinės, kaičiami puodai, o įdienojus suėjusių ar suvažiavusių salantiškių, taip pat – ir aplinkinių Žvainių, Juodupėnų, Laivių ir kitų kaimų žmonių prisipildė visa erdvė prie autobusų stoties. Ir kokių tik smagumų, spalvų, kvapų ir garsų čia nebūta: veikė žaismingi medpunktai, grožio salonai, tarkim, „Lietuosės pagalbas akošerinis medpunkts – „Nebėjuok – galima gyvs nebišesi“, grožio salonai „Strainybės saluons – Prėpūstė zūba“, „Buobu apžava“, užkandinė „Bobelėnės lermų akademije“. Koncertavo Salantų kultūros centro ir jo skyrių – Žvainių, Juodupėnų, Laivių – kolektyvai, Vaikų etnostudija „Lermų akademija – tarškančios petelnės“. Smagiai šnekindami žmones ir keldami jiems nuotaiką, vaikštinėjo persirengėliai.

O tam, kad žmonės žvarbią dieną nesušaltų, jie buvo nemokamai vaišinami gardžiais valgiais, šildomi ten pat verdamomis sriubomis ir arbata: salantiškis Eugenijus Petrovas virė avinžirnių košę, laiviškiai – kopūstynę, žvainiškiai čirškino spurgas, virė arbatą, o Salantų kultūros centro darbuotojai prikepė krūvas blynų.

Į šventę pakviesta profesionali muzikos grupė „Fortunati Band“ iš Kauno atliko Užgavėnių tradicijas atliepiančią smagią Balkanų šalių, žydų, vengrų, rumunų tautų muziką.


Sekmadienį apie 2.30 val. Kūlupėnų kaime automobilio „Opel Zafira“ vairuotojui, gimusiam 1979 m., nustatytas 1,83 prom. neblaivumas. Tą pačią dieną Palangoje prie vairo sulaikyti dar du neblaivūs asmenys – apie 10.56 val. Kretingos g. automobilio „Nissan“ vairuotoja, gimusi 1975 m., įpūtė 2,31 prom., o apie 12.38 val. Kretingos ir Vasaros gatvių sankryžoje sustabdyto automobilio „Opel Astra“ vairuotojas, gimęs 1988 m., – 2,54 prom.

„P. n.“ informacija


Kretingos sporto mokyklos badmintonininkai su treneriais Lietuvos U-17 badmintono čempionate: (iš kairės) Vaida Slušnienė, Ditė Kontrimaitė, Kasparas Draukšas, Lukas Galdikas, Benediktas Andrijaitis, Julius Lukauskas, Smiltė Bistrovaitė, Liepa Murauskaitė, Edgaras Slušnys.

Druskininkuose įvykusiame 62-ajame Lietuvos suaugusiųjų badmintono čempionate Kretingai ir badmintono klubui „Smešas“ atstovavo Giedrius Dima bei Vaida ir Edgaras Slušniai, savo jėgas tuo pačiu įvykusiame Lietuvos jaunių iki 17 metų čempionate išbandė ir 7 Kretingos sporto mokyklos auklėtiniai.

„Vaikams reikšmingų laimėjimų pasiekti nepavyko, tačiau jie pasisėmė vertingos patirties, pasilikę teisėjauti suaugusiųjų varžybose ir stebėdami vyresnių sportininkų pasirodymus“, – teigė jų trenerė V. Slušnienė, kuri kartu su vyru Edgaru Slušniu mišrių dvejetų kategorijoje užėmė III v., pirmą ir antrą vietas užleidę čempionato favoritams K. Navicko badmintono akademijos auklėtiniams.

Vaida Slušnienė prie Danijos badmintono konfederacijos Šlovės sienos.

Vyrų dvejetų kategorijoje Edgaras kartu su Aivaru Kvedarausku iš Kauno iškovojo II v., Vaida su Prienų rajono atstove Gerda Trakimaite moterų dvejetų kategorijoje su kitomis sportininkėmis pasidalino V–VIII v.

„Rezultatus vertiname teigiamai ir pagal sezono intensyvumą, ir pagal tai, kiek turėjome laiko pasirengti čempionatui. Edgaras turėjo progą tapti čempionu vyrų dvejeto kategorijoje, bet jam ir bičiuliui nepavyko sužaisti taktiškai teisingai“, – komentavo V. Slušnienė.

Vos pasibaigus čempionatui jai teko pasirengti kelionei į Daniją, kur Europos badmintono konfederacija kartu su Danijos badmintono konfederacija rengia mokslinį projektą, kaip pritraukti ir išlaikyti jaunus sportininkus. Projekto partneris Ispanijos Madrido Europea universitetas jau pradėjo kurti metodiką treneriams, o kovo 5 dieną ir kitiems projekto dalyviams teks pristatyti savo atliktus namų darbus.

„Danijoje pasiskirstėme užduotis, mums Lietuvoje tai bus pilotinis projektas, ir tai, kad prisidėsiu prie mokslinio darbo, yra atsakingas momentas, tuo pačiu dalyvauti tokiame reikšmingame tyrime – didelis pasiekimas, nes, kai bus parengta metodinė knyga, būsiu įrašyta kaip bendraautorė“, – pasidžiaugė badmintono trenerė.


Vasario 8 d. Arimanto Mikaločiaus treniruojami „Kretingos“ krepšininkai tęsia „7bet-NKL“ II etapo kovas ir namuose 84:79 (26:19; 26:25; 15:21; 17:14) palaužė Klaipėdos „Neptūną-Akvaservis“ (7 pergalės, 25 pralaimėjimai). Uraganiniu puolimu rungtynes pradėję „Kretingos“ krepšininkai II kėlinį įgijo 14 taškų pranašumą – 46:32, bet IV kėlinį varžovams pavyko „sugrįžti“ į rungtynes ir po Gabrieliaus Mažeikos tritaškio komandas skyrė tik taškas – 80:79. Po „Kretingos“ komandos minutės pertraukėlės šeimininkai nepataikė iš toli, o varžovų atakoje Laurynas Mikalauskas pažeidė trijų sekundžių taisyklę, kretingiškiai taip pat nesėkmingai išmetė kamuolį iš užribio, bet Deivydas Anužis taip pat prarado kamuolį. Prie baudų metimo linijos stojęs Ernestas Bružas neklydo, kitoje aikštės pusėje mestas varžovų tritaškis nepalietė lanko, o pergalę baudų metimais įtvirtino Justas Žiubrys.

Šiose rungtynėse Kretingos „Kretingai“ atstovavo: Mantas Ruikis (6/8 dvitaškiai, 5/5 baudos) – 20, Justas Žiubrys (4/6 tritaškiai) – 17, Ernestas Bružas – 12, Mindaugas Stašys (7/8 baudos) – 9, Edgaras Danys, Rytis Zabita ir Modestas Jurkaitis (6 atk. kamuoliai) – po 6, Edvinas Alunderis (10 atk. kamuolių, 4 blokai, 17 naud. balai) – 4, Roberts Dembskis ir Nojus Pabrieža – po 2.


Griša su Saša paauglystėje

Vasario 24-ąją sukaks lygiai dveji metai, kai Rusija pradėjo didelio masto karą prieš Ukrainą. Tai labai liūdna sukaktis Kijevui, nes iki tol Maskva buvo užgrobusi septynis, o dabar jau „apglėbė“ 20 proc. svetimos teritorijos.

Mūšiuose žuvo daugybė ukrainiečių, dar daugiau liko neįgalūs, keli milijonai žmonių prarado būstą, o dar daugiau milijonų išbėgo į saugesnius rajonus arba išsikraustė į užsienį. Nerimą dėl fronte kovojančių artimųjų ir gedulą dėl žuvusių brolių, sutuoktinių ir tėvų ar giminaičių išgyvena visa tauta. Tačiau karas šalį suskaldė į kelias dalis. Toli nuo fronto esančiuose regionuose yra daugybė vietovių, į kurias nė karto neatskriejo bombos ir nė karto nesuveikė pavojaus sirenos, o mokyklos, teatrai ir restoranai veikia kaip veikę.

Gi kuo arčiau fronto, tuo padėtis sudėtingesnė. Kai kuriose vietovėse ten likusiems žmonėms tenka gyventi rūsiuose be elektros ir šildymo, užsidarius visoms parduotuvėms, bažnyčioms, ligoninėms ir girdint kasdienius sprogimų atgarsius.

Karas suskaidė ir visuomenę, nes vieni išsaugojo darbą, pajamas ir namus, o kiti privalo išsiversti iš minimalių pašalpų, neteko darbo ir turto. Vyrai irgi nevienodai priėmė iššūkį tapti tėvynės gynėjais, ir nemaža jų dalis slapstosi nuo šaukimo į frontą arba per kyšius tapo „netinkamais“ kariauti. Tačiau apie šiuos bailius ir išdavikus nebus kuriamos legendos ir dainos, o miestų gatvėms ir aikštėms jau dabar yra suteikiami didvyriškų kovotojų vardai. Jei kada nors po karo viešėsite Charkove ir aplankysit kapinėse Didvyrių alėją, atkreipkite dėmesį, kad tik du iš kelių tūkstančių kapų kryžių yra sujungti specialia virve.


Klaipėdos universiteto Senato salėje auksinėmis raidėmis išrašyti Klaipėdos universiteto garbės daktarų vardai, tarp jų ir akademiko prof. habil. dr. Vlado Algirdo Bumelio. Prieš įteikiant Klaipėdos universiteto garbės daktaro regalijas: Seimo narys Antanas Vinkus, Žana Bumelienė, Vladas Algirdas Bumelis ir Klaipėdos universiteto rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Apie tai, kad Klaipėdai prognozuojamas ryškus postūmis ateities mokslu vadinamų biotechnologijų srityje, uostamiesčio „Alma Mater“ kalbėjo akademikas prof. habil. dr. Vladas Algirdas Bumelis, vadovaujantis „Northway“ įmonių grupei ir „Northway Biotech“ klasteriui, mokslininkas, fundamentinių mokslo tyrimų ir jais grįsto verslo plėtotojas, pasiryžęs uostamiesčio akademinei bendruomenei suteikti naują impulsą, kuriant mėlynųjų biotechnologijų ateitį – praėjusį penktadienį prof. habil. dr. V. A. Bumeliui Klaipėdos universiteto (KU) senato pirmininkas prof. dr. Vaidutis Laurėnas įteikė KU Garbės daktaro regalijas.

Siekis – garsinti Lietuvą

Akademikas prof. habil. dr. V. A. Bumelis vadinamas genų inžinerinės farmacijos pradininku Lietuvoje, sukūrusiu genų inžinerijos metodais grįstas vaistų gamybos technologijas, padėjusiu lietuviškos biofarmacijos pramonės pamatus.

Garbės daktaras prof. V. A. Bumelis auditorijoje KU Aula Magna susirinkusiai auditorijai pristatė nuo 1971 m. prasidėjusios biotechnologijų istorijos raidą mūsų šalyje. Šios mokslo srities pasiekimai pramonėje – stebinantys.

Iš Kretingos kilęs mokslininkas visą savo gyvenimą skyrė gyvybės mokslo vystymui. Pieš 12 metų pirmasis biofarmacinis produktas, pagamintas Lietuvoje, buvo įregistruotas FDA – JAV veikiančioje organizacijoje, atsakingoje už įvairių preparatų, vaistų, medicininės įrangos, estetikos prietaisų įvertinimą ir tikrinimą.

Prieš šešerius metus gyvybės mokslai paskelbti prioritetine Lietuvos industrija. O praėjusiais metais įmonių grupė „Northway“ pradėjo didžiausio Europoje biotechnologijų miestelio BIO CITY statybą Vilniuje.

Akademiko teigimu, noras yra aiškus: biotechnologijomis prisidėti prie Lietuvos bendrojo vidaus produkto didėjimo, garsinti šalį visame pasaulyje. Perspektyvos – kuo daugiau jaunų žmonių skatinti studijuoti biotechnologijas ir pritraukti investicijas: Klaipėdos universitetas, kartu su Vilniaus bei Kauno akademinėmis bendruomenėmis, dalyvauja naujos ateities kūrimo maratone.


Violeta TURAUSKAITĖ

Kretingos rajono savivaldybės tarybos opozicijos lyderė

Paskutiniame, vasario 8 d., įvykusiame Kretingos rajono savivaldybės tarybos posėdyje opozicijoje esanti Lietuvos socialdemokratų frakcija, kuriai priklausau, paprašėme mero, kad pateiktų informaciją apie atliktus veiksmus dėl prie pat Darbėnų statyti planuojamos vienos didžiausios Europoje vandenilio ir metanolio gamyklos, prieš kurios atsiradimą protestuoja ne vien darbėniškiai, bet ir Palangos, Šventosios gyventojai bei dar platesnės visuomenės dalis. Klausėme ir apie pateiktus atsakymus protesto iniciatyvinei grupei. Tai, ką išgirdome iš mero Antano Kalniaus lūpų, gerokai nustebino, deja, ne gerąja prasme.

Ramiu veidu A. Kalnius patvirtino, kad šiuo metu vyksta planuojamos statyti gamyklos poveikio aplinkai vertinimas, nors sausio 25 d. prieš Tarybos posėdį prie Savivaldybės pastato Savanorių gatvėje Kretingoje vykusio protesto dalyviams, stebint Savivaldybės tarybos nariams, garsiai buvo pareiškęs, kad stabdys poveikio aplinkai vertinimo procedūrą. Gal pažadėjo spontaniškai, nepasitaręs su specialistais, kurie tikrai būtų paaiškinę, kad Savivaldybės meras neturi teisinių galių sustabdyti poveikio aplinkai vertinimą. Tad atsakydamas į Tarybos socialdemokratų paklausimą vasario 8 d. A. Kalnius galėjo garbingai prisipažinti, kad suklydo manydamas, jog tokią teisę jis turi. Paklaustas, ar apie tai, kad nestabdoma poveikio aplinkai vertinimo procedūra, informavo iniciatyvinę grupę, A. Kalnius atšovė – kam tai aktualu, tas girdėjo.

Kolega iš Tarybos opozicijos, Tarybos Ūkio, kaimo ir aplinkosaugos komiteto narys Gediminas Venckus siūlė jų komitete raudonai degančius vandenilio ir metanolio gamyklos klausimus išnagrinėti su specialistais, galinčiais pateikti atsakymus. Savivaldybės taryba turi teisę stabdyti poveikio aplinkai vertinimo procedūrą, kol dar nėra patvirtinta šio vertinimo ataskaita. Procedūrai sustabdyti būtent ir reikia specialistų argumentų. Deja, G. Venckaus iniciatyvai pritarta nebuvo.


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas