Pajūrio naujienos
Help
2024 Gegužė
Pi 6132027
An 7142128
Tr18152229
Ke29162330
Pe310172431
Še4111825
Se5121926
Apklausa

Ar ketinate savanoriškai registruotis į karo komendantūrą?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

Įgyvendino minimalius tikslus

  • Audronė PUIŠIENĖ
  • Sportas
  • 2011-03-04

Kretingos sporto mokyklos krepšinio treneris Rimvydas Joneckis, tradiciškai apžvelgdamas savo auklėtinių per mėnesį pasiektus rezultatus, tvirtino, jog minimalius tikslus įgyvendinti pavyko.

Norėtų geresnio rezultato

Nors Kretingos sporto mokyklos jaunutės, žaidžiančios Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (LMKL) I divizione tarp aštuonių komandų ir užima VI vietą, komandos treneris norėtų geresnio rezultato.

„Iš pirmo diviziono iškrenta dvi paskutinės komandos, tad norint išlikti jame mums reikėtų išsaugoti šeštąją vietą. Manau, kad taip ir bus, nes likusios žaisti 3 rungtynės turėtų ne kažką bepakeisti“, - kalbėjo R.Joneckis, kurio nuomone, minimalus planas – pasiektas, tačiau pasirodyti geriau buvo galima.

Treneris apgailestavo, kad po Naujųjų neįvyko nė vienos visavertės treniruotės: jų kokybei neigiamą įtaką darė ligos, traumos.

Diviziono lyderės yra Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Klaipėdos, Šiaulių komandos, gi kretingiškės pralenkė Alytaus ir Mažeikių bendraamžes.

Anot trenerio, didžiausią pažangą yra padariusi Dovilė Tarasevičiūtė, kuri LMKL užima VII v. pagal rezultatyvius perdavimus, toje pačioje vietoje pagal atkovotus kamuolius yra Renalda Jonušaitė. Sparčiai tobulėja Gintarė Paulauskaitė, nemažai pastangų į pergales įdeda Eglė Lazauskaitė, Monika Salytė.

Pateko į antrąjį etapą

Minimalų žaidimo planą įvykdė ir 1996 m. gimusių krepšininkų grupė, kuri pateko į II LMKL etapą. Komandai per paskutinįjį susitikimą prieš Jonavos krepšininkus labai trūko pagrindinio žaidėjo Mato Puotkalio, kuris patyrė rimtą traumą. Anot trenerio, komanda išgyvena progresą ir turi ateitį.

„Tai – lygiaverčių žaidėjų komanda, kurioje įsigalėjo konkurencija dėl vietos startiniame penkete. Tai nėra blogai – tarpusavio varžytuvės verčia tobulėti, pasitempti ir kitus žaidėjus“, - teigė R.Joneckis, kurio pastebėjimu, į komandos lyderį Matą lygiuojasi Gytis Litvinas, Aurimas Stonkus, Dovydas Barasa, Edvinas Bumblys, Paulius Valantinas.

Teks kautis dėl lyderių vardo

Gimę 1999 m. jaunieji krepšininkai žaidžia LMKL „Pirmojo iššūkio“ krepšinio pirmenybėse, ir jau pamažu aiškėja stipriausių komandų pozicija turnyrinėje lentelėje. Aštuonių komandų turnyre Kretingos SM komanda užima III v.

„Į kitą etapą patenka keturios stipriausios komandos iš kiekvieno pogrupio, kurių Lietuvoje yra aštuoni. Taigi antrajame etape komandos kovos dėl pasiskirstymo į I, II ir III divizionus, kuriuose žais prasidėjus naujajam varžybų sezonui“, - paaiškino R.Joneckis.

Pogrupio, kuriame žaidžia ir kretingiškiai, lyderiai šiuo metu yra Gargždų, Palangos, Kretingos bei Plungės komandos. Galutinės vietos paaiškės po dar reikalingų sužaisti 6 rungtynių.

Šioje amžiaus grupėje taip pat jau susiformavo pagrindinis komandos penketas, kurį sudaro Gintautas Petrauskas, Vitalijus Kozys, Žygimantas Bereiša, Egidijus Bučkus ir Gabrielius Asauskas. Per pastarąsias trejas rungtynes rezultatyviausiai žaidė G.Petrauskas, pelnęs vidutiniškai po 30 taškų.


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas