Pajūrio naujienos
Help
2024 Gegužė
Pi 6132027
An 7142128
Tr18152229
Ke29162330
Pe310172431
Še4111825
Se5121926
Apklausa

Ar ketinate savanoriškai registruotis į karo komendantūrą?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

Nemoka nuomos už tvenkinius

  • Vitalija VITKAUSKIENĖ
  • Savivaldybėje
  • 2011-03-04

Kretingos rajono savivaldybės tarybai svarstant 2010 metų Aplinkos apsaugos rėmimo programos ataskaitą, lyg yla iš maišo išlindo brolių Motiejauskų skola už tvenkinių nuomą.

Savivaldybės administracijos Vietinio ūkio skyriaus vyriausiasis specialistas Raimondas Jocius tarybos nariams patvirtino, jog Juozas Motiejauskas yra nesumokėjęs nuomos už praėjusius metus: 1000 Lt - už 84,9 ha Tūbausių ir 100 Lt - už 2,5 ha Šukės tvenkinius. Kazys Motiejauskas yra išsinuomojęs už 1 tūkst. 700 Lt metinį mokestį 113,4 ha Lazdininkų ir už 450 Lt – 7,2 ha Darbėnų tvenkinius. “Kazys Motiejauskas kelis šimtus litų sumokėjo, tačiau tebėra skolingas 1 tūkst. 765,45 Lt”, - aiškino R.Jocius.

“Tūbausių tvenkinyje buvo nuleistas vanduo, turėjo galimybę nuo dugno surinkti padangas, kitas šiukšles. Šiukšlių pilnos ir poilsiavietės prie tvenkinių, kurias pagal nuomos sutartį irgi privalo prižiūrėti. Sutartyje yra įsipareigoję įžuvinti tvenkinius, kas tą kontroliuoja?” – tarybos posėdyje kalbėjo ir klausė tarybos narys Povilas Turauskis.

R.Jocius aiškino, jog Savivaldybė skolos nemokantiems nuomininkams išsiuntė pakartotinus reikalavimus, o šiems jų nevykdant dėl skolų išieškojimo kreipėsi į teismą. Tvenkinių ir nuomos sutartis su Motiejauskais Savivaldybė pasirašė 2003 m. Sutartys galioja iki 2013 metų. Pagal šias sutartis nuomininkai iš Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento gavo leidimus naudotis išsinuomotais tvenkiniais. Kaip pažymėjo R.Jocius, nuomos nemokantiems nuomininkams leidimus, jei Savivaldybė praneštų aplinkosaugininkams, šie panaikintų. Motiejauskai yra Kretingos rajono Žuvininkystės vietos veiklos grupės nariai ir pretenduoja į 1,7 mln. Lt žuvininkystei rajone ES numatytą paramą. “Jie yra pretendentai teikti paraiškas šioms ES lėšoms laimėti, tačiau, jeigu nevykdys tvenkinių nuomos sutarties ir apie tai bus pranešta Nacionalinei mokėjimų agentūrai, agentūra jų paraiškų netenkins”, - apie nedrausmingiems nuomininkams iškilusias grėsmes teigė R.Jocius.

Specialistas pasidžiaugė, jog yra ir tvarkingų Savivaldybės tvenkinių nuomininkų: Grūšlaukės ir Pesčių tvenkinius nuomojantis Stanislovas Kaniava, Salantų žvejų klubas, kurio nariai nuomojasi Tuzų, Laivių, Salantų, Juodupėnų ir Erlėnų tvenkinius. “Jie sąžiningai moka”, - patikino R.Jocius.

Šį savaitgalį J.Motiejauskas ir Kretingos rajono žuvininkystės vietos veiklos grupė ant Lazdininkų tvenkinio organizuoja poledinės žūklės varžybas Kretingos rajono mero pereinamajai taurei laimėti. Dėl šios aplinkybės R.Jocius savaitės pradžioje dar kartą paragino susimokėti skolą bent už Lazdininkų tvenkinio nuomą. Vakar skola dar nebuvo sumokėta.


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas