Pajūrio naujienos
Help
2024 Gegužė
Pi 6132027
An 7142128
Tr18152229
Ke29162330
Pe310172431
Še4111825
Se5121926
Apklausa

Ar ketinate savanoriškai registruotis į karo komendantūrą?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

Paaiškėjo geriausi rajono tinklinio žaidėjai

  • Diana JOMANTAITĖ
  • Sportas
  • 2011-03-01

Pasibaigė Kretingos rajono jaunučių ir jaunių tinklinio pirmenybės. Geriausi tinklininkai šiais metais - Darbėnų gimnazijos bei Kretingos technologijų ir verslo mokyklos mokiniai.

Tinklinio pirmenybių jaunučių grupėje dėl I vietos susikovė Darbėnų gimnazija bei Simono Daukanto pagrindinė mokykla. Daukantiečiams įveikti praėjusių metų čempionų nepavyko – darbėniškiai S.Daukanto komandą nugalėjo rezultatu 3:2.

Dėl bronzos medalių atkakli kova įvyko tarp Grūšlaukės ir Baublių pagrindinių mokyklų. Grūšlaukiškiai pirmenybėse debiutavusius baubliškius įveikė 3:0.

Geriausiais žaidėjais jaunučių tinklinio pirmenybėse buvo pripažinti: Donatas Petreikis iš Darbėnų gimnazijos, Mindaugas Janušas iš Simono Daukanto pagrindinės mokyklos, Remigijus Jazbutis iš Grūšlaukės pagrindinės mokyklos ir Žygimantas Lukas iš Baublių pagrindinės mokyklos.

Jaunių tinklinio pirmenybėse gero žaidimo pamokas ir vėl demonstravo darbėniškiai. Jie dėl aukso finale susitiko su Kretingos technologijų ir verslo mokyklos komanda. Vis dėlto įtemptose varžybose pergalę išplėšti pavyko Kretingos technologijų ir verslo mokyklos auklėtiniams – jie Darbėnų gimnaziją įveikė rezultatu 3:1.

Kovoje dėl bronzos stipresni pasirodė Pranciškonų gimnazijos tinklininkai – jie Marijono Daujoto mokyklą nugalėjo 3:1.

Geriausio žaidėjo titulą jaunių pirmenybėse pelnė: Petras Rusys iš Kretingos technologijų ir verslo mokyklos, Dovydas Šeškus iš Darbėnų gimnazijos, Dalius Beresnevičius iš Pranciškonų gimnazijos ir Andrius Vilbikas iš Marijono Daujoto vidurinės mokyklos.

Kretingos sporto skyriaus vedėjas Nikolajus Gnedojus pastebėjo, kad tinklinio aikštelėje susitiko labai stiprios komandos, kurių lygis gerokai pakilęs, tačiau apgailestavo, kad šiais metais jaunių tinklinio pirmenybėse dalyvavo perpus mažiau komandų, negu prieš metus - tik keturios.

„Dabar įprasta teisintis krize. Tačiau sunkmetis yra tik patogus dangstymasis. Darbėnų gimnazija įrodė, kad treniruotis ir laimėti galima ne tik sunkmečiu, bet net ir neturint salės. Kūno kultūros mokytojui Rolandui Juknevičiui pavyko dvi į finalą patekusias berniukų ir vaikinų komandas parengti neturint absoliučiai jokių sąlygų – juk Darbėnų gimnazijoje salė remontuojama. Vadinasi, dėl sumažėjusio tinklinio komandų skaičiaus pirmenybėse vien sunkmečio kaltinti negalima“, - įsitikinęs N.Gnedojus.

Jam pritarė ir keturias tinklinio komandas treniruojantis Darbėnų gimnazijos kūno kultūros mokytojas R.Juknevičius. Pasak jo, svarbiausias yra noras žaisti. „Kurį laiką treniruotėms daug laiko skirti negalėjome, nes mokykloje buvo remontuojamos salės. Dabar bent jau turime mažąją salę, neturime, kaip prieš remontą, dviejų treniruočių per savaitę, tačiau vaikai pirmenybėms buvo pasirengę iš seniau. Visą vasarą stadione yra ištiestas tinklinio tinklas, paliktas kamuolys – tereikia norėti žaisti. Tinklinis kurį laiką buvo primirštas, bet dabar jau atgauna savo buvusį populiarumą“, - kalbėjo R.Juknevičius.


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas