Pajūrio naujienos
Help
2024 Gegužė
Pi 6132027
An 7142128
Tr18152229
Ke29162330
Pe310172431
Še4111825
Se5121926
Apklausa

Ar ketinate savanoriškai registruotis į karo komendantūrą?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

Ar tikrai mylite Lietuvą?

  • Kuprinė
  • 2011-02-25

Ieva Kiškėnaitė, dešimtokė:

- Myliu. Meilė tėvynei ypač svarbi šiais laikais, kai žmonės masiškai išvažiuoja iš Lietuvos, tikėdamiesi, kad svetur bus geriau, negu savo šalyje. Tačiau reikia stengtis gyventi šalyje – likti Lietuvoje reiškia ją mylėti. Kita vertus, meilę tėvynei galima puoselėti ir svetur – kalbėti su pažįstamais apie savo šalį, išsaugoti tradicijas.

Judita Brežinskaitė, dvyliktokė:

- Labai myliu Lietuvą, nes ji turtinga savo gamta, talentingais rašytojais, dailininkais, architektūra, istoriniais paminklais. Meilę savo šaliai galima išreikšti labai paprastai - reikia būti geru žmogumi, likti kurti savo gyvenimo Lietuvoje, visomis išgalėmis stengtis saugoti gamtą bei tradicijas, gerbti žmones.

Dovydas Miškinis, aštuntokas:

- Myliu Lietuvą paprastai – gerbiu savo šalį, miniu valstybines šventes ir mėgstu krepšinį. Krepšinis yra ne tik sportas, jis suvienija visus žmones, pažadina jausmus savo šaliai, skatina susivienyti. Meilė ir bėgimas į užsienį, mano nuomone, neturi nieko bendro – žmonės išvažiuoja dėl vargo, o ne todėl, kad nemyli Lietuvos

Vaida Rusteikytė, dvyliktokė:

- Myliu, nes negalvoju išvykti iš Lietuvos, noriu čia gyventi ir dirbti. Meilę tėvynei nėra taip paprasta pajausti – viską nulemia tai, kaip nuo vaikystės yra mokoma šeimoje, mokykloje. Dabar mes meilę savo šaliai prisimename tik per valstybines šventes, pamirštame, kaip žmonės kovojo dėl Lietuvos laisvės. Būtina saugoti savo šalį, nors, kartais pagalvoju, kad, deja, jai lemta išnykti.

Algimantas Narkus, vienuoliktokas:

- Taip, myliu. Mylėti Lietuvą reiškia gerbti jos turtus, jausti pagarbą valstybei bei tradicijoms. Meilė savo šaliai glaudžiai siejasi su pilietiškumu. Vadinasi, jei myli Lietuvą, reikia būtinai eiti balsuoti per rinkimus, nes kitaip visa sistema iš esmės nepasikeis.

Domantas Žiobakas, aštuntokas:

- Galvoju, kad myliu savo šalį. Apie meilę Lietuvai šeimoje nekalbame, bet ši tema dažna mokykloje per pamokas, ypač istoriją. Esu įsitikinęs, kad esu savo tėvynės patriotas – jei kiltų karas ar koks kitas pavojus, net nesuabejočiau ir eičiau ginti savo valstybės.

Kalbino Diana JOMANTAITĖ, fotografavo Darius ŠYPALIS


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas