Pajūrio naujienos
Help
2024 Gegužė
Pi 6132027
An 7142128
Tr18152229
Ke29162330
Pe310172431
Še4111825
Se5121926
Apklausa

Ar ketinate savanoriškai registruotis į karo komendantūrą?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

Nakties maršrutą pakoregavo spontaniška vagystė

  • Dovilė SIMAITYTĖ
  • Teisėtvarka
  • 2011-02-22

Pas merginas važiuoti susirengę penki jaunuoliai pamiršo savo planus, kai pakeliui pasitaikė garažas atrakintomis durimis. Pagunda vogti buvo kur kas didesnė – už tai jiems dabar teismo sprendimu vakarus teks leisti namie.

Rytoj įsiteisės Kretingos rajono apylinkės teismo nuosprendis, pagal kurį septyniolikmečiai kretingiškiai Marius B. ir Tomas N., palangiškis Mantas P., 18 metų kretingiškis Justinas Gabrėnas ir 20 metų dupultiškis Justas Videiko pripažinti kaltais dėl vagystės iš dupultiškio R. B. garažo.

Nuo šiol teismo sprendimu Mantas P., J. Videiko ir J.Gabrėnas vienerius metus, o Marius B. ir Tomas N. – dešimt mėnesių bus įpareigoti nuo 22 val. iki 7 val. ryto būti namuose, tęsti mokslus arba dirbti. Vaikinams uždrausta ir bendrauti tarpusavyje.

Vienintelis Mantas P. buvo jau anksčiau teistas – du kartus už vagystes, todėl šįkart teismas jam paskyrė dar ir terminuotą laisvės atėmimą dvejiems metams, bausmės vykdymą atidedant dvejiems metams. Seniau Palangoje gyvenęs Mantas P. už blogą elgesį buvo išmestas iš vidurinės mokyklos, todėl jis gyvenimą iš naujo pabandė kurti Kretingoje, kur pradėjo mokytis Suaugusiųjų mokymo centre. Tačiau ir persikraustęs į Kretingą, Mantas P. nesėdėjo rankų sudėjęs – susibičiuliavęs su kompanija, kuri anksčiau su policija reikalų neturėjo, jis pritarė nežinia kuriam vaikinų kilusiai idėjai apvogti garažą Dupulčiuose. Praviras garažo duris 2010 metų spalio 28-ąją, apie 22.30 val., automobiliu „VW Golf“ į Dupulčius atvykę vaikinai pasakojo pastebėję atsitiktinai. Kol vieni budėjo automobilyje, kiti iš garažo nešė, kas tik pasitaikė po ranka: du mašininius akumuliatorius, garsiakalbį „Alpine“, 25 litrus dyzelinio kuro, akumuliatoriaus užvedimo gnybtus, įrankių dėžę su dviem salono valymo priemonės flakonėliais.

Dalį šių daiktų vaikinų penketas išparceliavo – vieną akumuliatorių pardavė metalo supirktuvei, dyzelinį kurą – nepažįstamam taksistui, o garso kolonėlę „Alpine“ nuvežė į Klaipėdoje esantį lombardą, prieš tai su pažįstamu M.Š. susitarę, kad šis ją iš ten išpirks.

Kaltinamieji dupultiškiui R.B. iš viso padarė 1 tūkst. 42 Lt žalą – ją jie jau spėjo atlyginti prieš prasidedant teismui. Teismo sprendimu iš Mariaus B., Tomo N., Manto P., J. Gabrėno ir J. Videiko bus konfiskuota po 40 Lt – tokias sumas jie uždirbo pardavę vogtus daiktus.

Vaikinai teisinosi nusikaltę, nes nenorėjo pas merginas važiuoti tuščiomis kišenėmis, todėl ir prasimanė pinigų. Tačiau ištuštinus dupultiškio garažą ir vėl pasikeitė planai – vietoj vakarojimo panelių draugijoje, teko sukti galvą, kur parduoti pavogtus daiktus.


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas