Pajūrio naujienos
Help
2024 Gegužė
Pi 6132027
An 7142128
Tr18152229
Ke29162330
Pe310172431
Še4111825
Se5121926
Apklausa

Ar ketinate savanoriškai registruotis į karo komendantūrą?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

Telefoninis sukčius išviliojo tūkstantinę

  • Dovilė SIMAITYTĖ
  • Teisėtvarka
  • 2011-02-22

Praėjusį penktadienį, apie 19.15 val., 85 metų kretingiškė A.M. nepažįstamam vaikinui įdavė 1 tūkst. 150 Lt. Tik vėliau moteris suprato, kad šitaip pašelpė sukčių, kuris jai į telefono ragelį prisuokė pasaką apie tai, kad anūkas padarė avariją.

Į namų laidinį telefoną apie 19 val. paskambinęs vyras A.M. papasakojo, neva jos anūkas per eismo įvykį sužalojo mergaitę. Tam, kad nukentėjusieji nesikreiptų į policiją, reikalinga sumokėti pinigų – tokią sąlygą išgirdusi A. M., praėjus vos penkiolikai minučių po pokalbio telefonu, į namų duris pasibeldusiam vaikinui įdavė 1 tūkst. 150 Lt.

Kol kas policijos pareigūnai nenustatė įtariamojo, kuris apibūdinamas kaip maždaug 18 metų vidutinio kūno sudėjimo apie 165 cm ūgio trumpų tamsių plaukų jaunuolis, vilkėjęs juodos spalvos striukę, juodos spalvos sportines kelnes.

„Sukčiai pasinaudoja žmonių patiklumu ir išvilioja nemažas pinigų sumas – nuo kelių šimtų litų iki keliolikos tūkstančių,- teigė Kretingos rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrio viršininkas Tomas Mikelkevičius ir apibūdino dažniausiai sukčių naudojamus apgavystės būdus. – Telefonu paskambinęs apgavikas prisistato artimu giminaičiu, praneša, kad pateko į bėdą, pavyzdžiui, - eismo įvykį ar muštynes. Naudodamiesi netikėtumu ir žmonių susijaudinimu, telefoniniai sukčiai reikalauja kompensacijos dėl neva patirtų nuostolių ir paprašo skubiai reikalingą pinigų sumą pervesti į nurodytą sąskaitą arba atiduoti žmogui, kuris atvyks į namus, sutartą vietą. Nusikaltėliai taip pat gali apsimesti teisėsaugos pareigūnais ir prašyti kyšio, žadėdami padėti jums rūpinčiam žmogui išvengti atsakomybės už menamą nusikaltimą. Dar kitas būdas apgauti – sukčiai praneša apie neva laimėtą loterijoje vertingą ir brangų daiktą, pinigų sumą, ir už tai, kad laimėjimas būtų perduotas, prašoma nupirkti mobiliojo ryšio telefono išankstinio apmokėjimo kortelių ir telefonu padiktuoti jų kodus. Kretingos rajono policijos komisariato pareigūnai įspėja žmones nebūti lengvatikiais, nesielgti spontaniškai ir neapdairiai bei ragina visus, sulaukusius sukčių skambučio, ne ieškoti pinigų, o nedelsiant skambinti policijai tel.: 112 (iš mobiliojo ryšio), 02 (laidiniu telefonu) arba 79100.“


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas