Pajūrio naujienos
Help
2024 Balandis
Pi18152229
An29162330
Tr3101724
Ke4111825
Pe5121926
Še6132027
Se7142128
Apklausa

Ar praneštumėte apie narkotikų vartojimą anonimiškai tel. 8 700 60777?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas
Rajoninės viktorinos nugalėtojai dalyvavo ekskursijoje „Vienuolių takais“.

„Buvo labai įdomu. Yra tekę bažnyčioje ne tik pamaldų metu lankytis, bet ir vaikštinėti klausantis pasakojimų apie jos istoriją. Kai ką žinojome, tačiau šįkart išgirdome daug naujo“, – už pusantros valandos trukusią ekskursiją „Vienuolių takais“ gidei Dianai Jomantaitei-Jonaitienei gerus žodžius skyrė moksleiviai.

Ekskursijoje dalyvavo ne įprasta mokinių grupė: į ją atvyko rajoninės viktorinos „Turizmo industrija: veikla ir profesijos“ nugalėtojai. Visą sausio mėnesį Kretingos rajono ugdymo įstaigose besimokantys dešimtokai – antrų gimnazijos klasių moksleiviai – per karjeros ugdymui skirtus užsiėmimus buvo supažindinami su vadinamąja turizmo industrija. Jie sužinojo ne tik tai, nuo ko prasidėjo turizmas pasaulyje ir Lietuvoje, ne tik tai, kokias veiklos sritis – nuo tiesiogiai susijusių su kelionių organizavimu iki apgyvendinimo, viešojo maitinimo, netgi pramogų organizavimo, – apima su turizmu susijęs verslas, bet ir tai, kokiose profesinio mokymo įstaigose, kolegijos ir universitetuose galima įgyti šią sferą apimančių profesijų, įgyti bakalauro ar magistro laipsnius.

Pasisėmę žinių apie Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos duomenimis 1 iš 10 visų pasaulio darbo vietų išlaikančią pasaulio ekonomikos infrastruktūros dalį, moksleiviai dalyvavo virtualioje viktorinoje. Čia jiems teko tam tikra prasme pabūti gidais ir pasitikrinti, ką patys žino ir ką galėtų papasakoti Kretingos miesto ir rajono svečiams, jeigu tektų surengti ekskursiją. Savo žinias moksleiviai pasitikrino ir praplėtė atsakydami į 30 klausimų apie mūsų miesto ir rajono lankytinus objektus.

Į visus 30 klausimų atsakė du rajono dešimtokai: Darbėnų gimnazijos IIGb klasės moksleivis Laurynas Brikas ir Vydmantų gimnazijos II klasės moksleivė Urtė Viskontaitė.

Viktorinos nugalėtojų grupė – po tris geriausiai į viktorinos klausimus atsakiusius kiekvienos rajono 10-tos klasės moksleivius, – vasario 8 dieną buvo pakviesta į Kretingą. Trumpai susipažinę su Turizmo informacijos centro veikla ir čia turistams teikiamomis paslaugomis, lydimi karjeros specialisčių Livijos Grajauskienės, Jurgitos Korsakienės, Almos Slaboševičienės ir Ingos Žukauskaitės mokiniai dalyvavo gidės D. Jomantaitės-Jonaitienės vedamoje ekskursijoje „Vienuolių takais“. Per ekskursiją jiems buvo atskleistos daugiau negu 400 metų Kretingos pranciškonų vienuolyno bei Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčios saugomos istorijos ir paslaptys. Moksleiviai išgirdo pasakojimus apie tikėjimo galią, vienuolių gyvenimo ritmą, paslaptingas kriptas, užgriuvusius rūsius ir tunelius, švedų karių paliktus kardų kirčius ir gyvus užmūrytus žmones bei dar daug kitų istorijų.

„P. n.“ informacija


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas