Pajūrio naujienos
Help
2024 Balandis
Pi18152229
An29162330
Tr3101724
Ke4111825
Pe5121926
Še6132027
Se7142128
Apklausa

Ar praneštumėte apie narkotikų vartojimą anonimiškai tel. 8 700 60777?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas
Arbatinės pasakos motyvais autorė – jaunoji kretingiškė menininkė Monika Verdenė Valkiūnaitė.

Praėjusį savaitgalį Kretingos rajono kultūros centro vaikų ir jaunimo teatrui „Atžalynas“ švenčiant 45-ąjį gimtadienį, į jį atvykę svečiai buvo pakviesti pasivaišinti arbata ir skanėstais į antrojo aukšto foje įrengtą originalią arbatinę, kuri priminė fragmentą iš pasakos „Alisa stebuklų šalyje“. Šio interjero autorė – ištikimoji „Atžalyno“ gerbėja ir žiūrovė, dailininkė scenografė Monika Verdenė Valkiūnaitė.

Arbatinėje dominavo balta spalva, nes ji, pasak autorės, lengvai gaudo šviesą: per renginį arbatinėje buvo įrengta instaliacija, palubėje kabojo 8 masyvūs stilizuoti arbatiniai, pūpsojo baltais užtiesalais apdangstyti minkštasuoliai. Visas interjeras sukurtas iš balto popieriaus, kurio parūpino Kretingos „Vakarų spaustuvė“.

Baltos arbatinės erdvės paruoštos priimti svečius.

„Arbata yra atžalyniečių simbolis: visi mūsų pašnekesiai, aptarimai vyksta prie arbatos, pilnais arbatos termosais leidžiamės į keliones. Todėl sumanėme, kad ir gimtadienio šventė be arbatos neįsivaizduojama. Gimė mintis iš „Atžalyno“ studijos, į kurią nebūtume sutilpę visi, kelių kartų atžalyniečiai, susirinkę į šventę, persikelti į kultūros rūmų erdvę,“ – kalbėjo Kretingos rajono kultūros centro Vaikų ir jaunimo teatro vyriausioji režisierė Auksė Antulienė.

Jos žodžiais, sumanius pasakos „Alisa iš stebuklų šalies“ idėją, išsyk kilusi mintis, kam patikės ją realizuoti: „Monika Verdenė nuo mažumės buvo mūsų teatro gerbėja, lankydavo spektaklius. Dar būdama mokinė ji padėdavo kurti dekoracijas spektakliams, puošti sceną. Nuo seno ja pasitikėdavome, todėl ir šįsyk ji mūsų nenuvylė.“

M. V. Valkiūnaitė sakė išsyk pasičiupusi „kreizi“ idėją, nusipiešusi eskizus, kuriuos suderino su režisiere A. Antuliene, atžalyniečiais ir sykiu kibo į darbą – kūrinys gimė per 5 dienas. Sumanymui įgyvendinti pasirinko popierių: kadangi virduliai turėjo būti lengvi, kabantys, jie sukurti ant metalinio karkaso, apklijavus jį popieriumi, drapiruotėms ant minkštasuolių taip pat panaudojo glamžytą popierių.

„P. n.“ informacija


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas