Pajūrio naujienos
Help
2024 Balandis
Pi18152229
An29162330
Tr3101724
Ke4111825
Pe5121926
Še6132027
Se7142128
Apklausa

Ar praneštumėte apie narkotikų vartojimą anonimiškai tel. 8 700 60777?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas
Bendradarbiavimo sutartį tarp dviejų mokymo įstaigų pasirašius: dr. Dalia Martišauskienė (kairėje) ir Aušra Zebitienė.

Šiomis dienomis Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centras, atstovaujamas direktorės dr. Dalios Martišauskienės, ir Salantų gimnazija, atstovaujama direktorės Aušros Zabitienės, sudarė ir pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Pagal šią sutartį abi mokymo įstaigos pasirengusios įgyvendinti švietimo, socialinės partnerystės, praktinio mokymo veiklas, siekiant užtikrinti bendrojo ugdymo programos (technologinio mokymo) stiprinimą bei pirminio profesinio mokymo modulių pasiūlą ir įgyvendinimą Salantų gimnazijos mokiniams, dalinantis profesinio orientavimo ir konsultavimo gerąja darbo patirtimi.

Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centras įsipareigojo suteikti kokybišką profesinį orientavimą, rengti bendras technologines pamokas, suteikti kokybišką profesinį mokymą Salantų gimnazijos mokiniams, pasirinkusiems mokytis pagal pirminio profesinio mokymo programų modulius, tokius, kaip: automatinių gamybos sistemų pavarų ir mechanizmų remontas ir techninė priežiūra; nesudėtingos technologijos tautinio paveldo patiekalų gaminimas; TR1 kategorijos traktorių vairavimas; sveikos mitybos patiekalų gaminimas; floristinių kompetencijų plokštumoje komponavimas; aromatinių augalų auginimas ir derinimas želdynuose. Numatyta, kad gimnazijos mokiniai dalyvaus mokymo centro organizuojamuose konkursuose, mokytojai – centre vykstančiuose kompetencijų tobulinimo seminaruose, kituose renginiuose.

Salantų gimnazija savo ruožtu pažadėjo sudaryti sąlygas mokytojams ir mokiniams, kad jie galėtų tobulinti kompetencijas mokymo centre, taip pat – centro mokinius ir mokytojus pakviesti dalyvauti ugdymo įstaigoje rengiamuose konkursuose, projektuose, renginiuose, o gimnazijos mokiniams, pasirinkusiems mokytis pagal pirminio profesinio mokymo modulius, padėti pasirengti individualų ugdymo planą. Moduliams skiriamas technologijų pamokų laikas.

„Iniciatyva pasirašyti bendradarbiavimo sutartį buvo abipusė, manau, kad ir nauda bus abipusė. Vis dėlto Salantų gimnazijos mokiniams sudaroma puiki galimybė įgyti tas kompetencijas, kurios ne tik pravers gyvenime, bet ir galbūt pasufleruos idėją mokytis toliau aukštojoje mokykloje ar mūsų profesinio mokymo centre“, – sakė dr. D. Martišauskienė, akcentuodama, kad baigę mokytis pagal sutartyje numatytus modulius, mokiniai gaus ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pažymėjimą, kuriame bus nurodytos įgytos kompetencijos.

Antra, – pats profesinio mokymo centras pasirūpins vaikus iš Salantų pavėžėti iki Kretingos filialo ir juos paveržti atgal. Tai mokinių tėvams ir gimnazijai nekainuos. Trečia, – netgi jeigu mokinys, baigęs gimnaziją, ir nebenorėtų niekur toliau mokytis, jis įgytas kompetencijas vienaip ar kitaip galės panaudoti darbo rinkoje. „Tarkim, per modulį įgijęs žinių, kaip vairuoti traktorių, mokinys, išlaikęs egzaminą traktorininko teisėms įgyti, kuo puikiausiai gali dirbti ūkininko ūkyje ar kokioje nors įmonėje“, – pastebėjo dr. D. Martišauskienė.

Salantų gimnazijos direktorė A. Zebitienė neslėpė, kad mokyklos bendruomenė tikisi glaudaus bendradarbiavimo su profesinio mokymo centru, o ir vienuoliktokų tėvai per šiomis dienomis įvykusį susirinkimą gana palankiai priėmė žinią, kad jų vaikams atsiranda galimybė šalia bendrojo išsilavinimo įgyti ir naujų žinių, profesinių įgūdžių. „Tai – mūsų pirmoji sutartis su profesine mokykla. Bendradarbiavimo sutartį esame pasirašę ir su Telšių STEAM centru, į kurį mūsų mokiniai pagal modulius vyksta atlikti gamtamokslinių tiriamųjų darbų“, – A. Zebitienė paaiškino, kad pagal pažangos programą „Tūkstantmečio mokyklos“ ir Salantų gimnazijoje bus steigiama gamtos mokslų laboratorija, tad Telšių STEAM centro mokytojai taps gimnazijos konsultantais.


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas