Pajūrio naujienos
Help
2024 Balandis
Pi18152229
An29162330
Tr3101724
Ke4111825
Pe5121926
Še6132027
Se7142128
Apklausa

Ar praneštumėte apie narkotikų vartojimą anonimiškai tel. 8 700 60777?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

Po to, kai praėjusią savaitę polydžio vanduo staiga užtvindė Kartenos miestelio kapines, į tarybos posėdį susirinkę politikai skubos tvarka svarstė, kaip užkardyti pasikartoti galintį scenarijų. „Buvau susitikusi su Kartenos seniūne Arūne Putviniene, seniūnaičiais ir situaciją žinančiais karteniškiais: kapinės patvinsta po stiprių liūčių, nes nėra kur nubėgti paviršiniam vandeniui. Po šio potvynio problema išspręsta tik laikinai – vanduo nuvestas į aplinkines teritorijas, iš kur suteka į žemiau kapinių esančią žvyrduobę. Nemanau, kad žmonėms būtų malonu maudytis joje, tai – pagrindinė karteniškių poilsiavietė, žinant, kad į ją suteka vanduo iš kapinių“, – kalbėjo V. Turauskaitė.

Todėl, jos manymu, senojoje kapinių dalyje reikėtų palei taką įrengti vandens nubėgimą į vieną surinktuvą, o patį taką išasfaltuoti. Naująją kapinių dalį, kur tėra nedaug palaidojimų, reikėtų tvarkyti iš esmės, o tam pirmiausia – parengti požeminės melioracijos projektą, kokie yra privalomi naujose kapinėse. Didžioji Kartenos kapinių problema yra tai, kad jos įrengtos kalvos šlaite, gruntas – molingas, po stipraus lietaus naujose duobėse laikosi vanduo, ir duobkasiams prieš įleidžiant karstą tenka išpumpuoti vandenį.

Prieš tvirtinant šių metų rajono Strateginį planą ir biudžetą, įsitikinusi V. Turauskaitė, ir yra būtina numatyti lėšų parengti Kartenos kapinių melioracijos projektą. „Investicijų mastą sunku numatyti, tai ir paaiškėtų, parengus projektą“, – tvirtino rajono politikė.

„P. n.“ informacija


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas