Pajūrio naujienos
Help
2024 Balandis
Pi18152229
An29162330
Tr3101724
Ke4111825
Pe5121926
Še6132027
Se7142128
Apklausa

Ar praneštumėte apie narkotikų vartojimą anonimiškai tel. 8 700 60777?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

Karolina MONCEVIČIENĖ:

– Iš pradžių tuo nesidomėjau, man tai nebuvo aktualu. Bet kai prie Darbėnų gyvenanti kolegė ėmė pasakoti, suklusau. Pradėjau skaityti, sekti įvykius: kuo toliau, tuo darėsi aktualiau. Iš vienos pusės atrodytų gerai, kad darbėniškiams atsirastų darbo vietų, bet iš kitos pusės – gamykla visai netoli Darbėnų miestelio, ir ne bet kokia, o – pavojingų ir sprogstamų medžiagų. Pati auginu vaikus, ir tikrai nenorėčiau tokios kaimynystės. Todėl nepritariu gamyklos statybai čia, tegul stato kitur, tik ne arti gyvenviečių.

Arūnas JANKAUSKAS:

– Aš už naujas darbo vietas. Ar geriau, kai iš Darbėnų žmonėms tenka važinėti dirbti į Klaipėdą, arba važiuoti į užsienį uždarbiauti? Būsima metanolio gamykla yra užsienio kapitalo, saugumo garantijos tokiose gamyklose – maksimalios. Jei mąstysi apie galimus sprogimus, netyčia juk gali sprogti ir koks nors pavojingas medžiagas gabenantis traukinys. Dėl galimai sklindančių kvapų? Dažnai viešiu Šilutėje, ten mėsos perdirbimo gamykla – būna, kad iš jos užneša kvapus, bet ką, juk norime ir skaniai valgyti, ir moderniai gyventi.

Birutė OVČUKOVA:

– Iš atsiliepimų ir žmonių sukelto vajaus viešojoje erdvėje žinau šią problemą. Nepritariu, kad statytų netoli Darbėnų miestelio, o ir pajūrio. Kiek man žinoma, netoli ribos su Palanga pramogų verslus plėtojantys verslininkai siekia, kad tam tikros Kretingos rajono vietos – Japoniškas sodas, Baltų parkas, esančios būtent Darbėnų seniūnijoje, taptų kurortine zona. Tad leidimas netoliese statyti tokią pavojingą gamykla kažkaip prasilenkia su logika.

Kalbino Irena ŠEŠKEVIČIENĖ, fotografavo Darius ŠYPALIS


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas