Pajūrio naujienos
Help
2024 Balandis
Pi18152229
An29162330
Tr3101724
Ke4111825
Pe5121926
Še6132027
Se7142128
Apklausa

Ar verta uždrausti azartinių lošimų reklamą?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

Vydmantų gimnazijos badmintonininkų komanda, Lietuvos mokyklų žaidynių badmintono finale užėmusi II v.: (iš kairės) komandos vadovas ir treneris Vaidas Mackevičius, Tomas Petrošius, Šarūnas Stumbra, Mamertas Noreika.

Gerą žinią į savo mokyklą parvežė Vydmantų gimnazijos badmintonininkų komanda – 17-mečiai Tomas Petrošius, Mamertas Noreika ir 16 metų Šarūnas Stumbra, treniruojami kūno kultūros mokytojo Vaido Mackevičiaus, Lietuvos mokyklų žaidynių badmintono finale užėmė II v.

Šį laimėjimą primins gražuolė taurė, o vaikinai sustoti neketina: kitąmet nusiteikę nugalėti šių metų čempionus Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos badmintonininkus, o ir treniruotis žada intensyviau, juolab kad turi galimybę – kretingiškis badmintonininkas Edgaras Slušnys Palangoje yra įkūręs klubą, kad vaikus ir jaunuolius vestų profesionaliojo badmintono keliu.

„Labai džiaugiuosi šia galimybe – vaikinai turi gražių svajonių, o ir badmintonas – tokia sporto šaka, kurią galima žaisti iki pat senatvės. Be to, mūsų šalyje labai neblogai išvystyta mėgėjų badmintono infrastruktūra, todėl yra visos sąlygos save realizuoti“, – kalbėjo 44-erių V. Mackevičius, pats badmintonu susidomėjęs dar mokydamasi dabartiniame Lietuvos sporto universitete, o vaikus, jaunimą badmintono pradėjęs mokyti prieš 9 metus.

Vadinasi, ir vydmantiškių laimėjimas – ne atsitiktinis: praėjusiais metais tokiose pat žaidynėse Vydmantų gimnazijos badmintonininkai taip pat užėmė II vietą, tad šiemet kėlė sau tikslą iškovoti I vietą. Mūsiškius aplenkę Klaipėdos badmintonininkai, kurie, mokytojo pastebėjimu, nebuvo stipresni: „Mums gal labiau pritrūko sėkmės, gal varžovai buvo labiau susikaupę – juk atsilikome tik 9 taškais, o ir klaipėdiečius buvome „apsičiupinėję“ per oficialias Lietuvos badmintono federacijos varžybas.“

Kad laimėtų komanda, vaikinai taškus pelnė žaisdami dvejetų ir vienetų varžybose. Geriausiai sekėsi Šarūnui: jis užėmė III v., kovą dėl kurios laimėjo prieš savo komandos draugą Mamertą, Tomas užėmė V vietą. O jo ir Mamerto dvejetas, pralaimėjęs klaipėdiečių dvejetui, užėmė II v.

Visi trys vaikinai badmintonu susidomėjo prieš 7-erius metus, tačiau badmintoną pamėgo ne iš karto: T. Petrošius prieš tai išbandė šokius, boksą, Š. Stumbra – tinklinį ir futbolą, M. Noreika – futbolą.

„Apskritai, šie jaunuoliai tiktų visur, bet, manau, kad badmintonas jiems tiko kaip individuali sporto šaka – sportas, kai pats atsakai už save. Ne visi gali žaisti komandinį žaidimą, ne visi – individualų. Badmintonui reikia charakterio, ir šie vaikinai jį turi“, – kalbėjo mokytojas.

Badmintonas iš žaidėjų pareikalauja greičio, reakcijos, taiklumo ir, žinoma, didelės ištvermės – jeigu jos neturėsi, gali išmanyti badmintono techniką, taktiką, tačiau pasilpęs – pralaimėsi: vienas susitikimas trunka nuo 1 iki 1,5 valandos, o tokių susitikimų varžybų dieną gali būti ir 4. Taigi, badmintono aikštėje yra, ką veikti.

„Kažkodėl daug kam atrodo, kad badmintonas – paplūdimio užsiėmimas: pamojavai rakete, ir viskas. Nėra taip – šis sportas reikalauja rimto pasirengimo“, – neabejojo V. Mackevičius, kurio auklėtiniai šiuo metu rengiasi Lietuvos badmintono federacijos U-19 varžyboms.

Vydmantų gimnazijoje badmintonas sparčiai populiarėja, ir šiuo metu badmintono treniruotes lanko 2 grupės mokinių: pradedančiųjų ir pažengusiųjų, o pirmieji, paskatinti kolegos V. Mackevičiaus, badmintono rinkdavosi žaisti mokyklos mokytojai.

Lietuvos mokyklų žaidynių badmintono finale dalyvavo ir Darbėnų gimnazijos merginos, treniruojamos Rolando Juknevičiaus – jos tarp 18 šalies komandų užėmė X vietą.


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas