Pajūrio naujienos
Help
2024 Gegužė
Pi 6132027
An 7142128
Tr18152229
Ke29162330
Pe310172431
Še4111825
Se5121926
Apklausa

Ar gerai laistomos rajono žvyruotos gatvės?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

Žemė ir ūkis

Apdovanojo geriausius metų ūkininkus

  • Audronė PUIŠIENĖ
  • Žemė ir ūkis
  • 2006-02-17

Lietuvos ūkininkų sąjunga, Žemės ūkio ministerija ir Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba į Vilnių, “Le Meridien Villon” sukvietė geriausius Lietuvos ūkininkus, t.y. konkurso “Metų ūkis” nugalėtojus ir prizininkus.


Pusiaukelėje sustoti neketina

  • Audronė PUIŠIENĖ
  • Žemė ir ūkis
  • 2006-02-17
Muzika - bendras ūkininkų Daivos ir Jono Klapatauskų šeimos pomėgis. Nuotraukoje (iš kairės) – Daiva Klapatauskienė, duktė Vaida, sūnus Tomas ir Jonas Klapatauskas. Kartu nebuvo jaunėlio Dariaus, kuris su kapela repetavo prieš Vasario 16-ąją.

Kūlupėnuose ūkininkaujantys Daiva ir Jonas Klapatauskai jau porą metų savęs nebevadina jaunaisiais ūkininkais. “Išaugome iš to amžiaus,” – juokauja ūkininkų šeima, auginanti tris vaikus: 17 metų Tomą, 15 metų dukterį Vaidą ir 14 metų Darių. Šeimą jungia bendras pomėgis – muzika.

Pats Jonas groja akordeonu, Daiva apgailestauja, kad Kūlupėnuose iširo moterų ansamblis, kuriame ji dainuodavusi, Tomas Kūlupėnų mokyklos kapeloje braukia kontraboso stygas, o Vaida ir Darius lanko Salantų meno mokyklą. Vaida groja pianinu, Darius – triūba. Jaunėlis taip pat groja Kūlupėnų kultūros namų kapeloje, ir nusifotografuoti su šeima prie pagrindinio namų instrumento – pianino - jam sutrukdė repeticija prieš Vasario 16-osios minėjimą.

Daiva ir Jonas Klapatauskai sakė esą dėkingi mokytojams, kurie pastebėjo vaikų gabumus. “Mokytojai ir yra visa ko pradžia”, - įsitikinę jie.


Po gaisro išpardavė dalį ūkio

  • Genė DRUNGILIENĖ
  • Žemė ir ūkis
  • 2006-02-17
Marija PETREIKIENĖ, ūkininkė iš Darbėnų

“Po gaisro, kurio metu sudegė mūsų namas, per dvi dienas išpardaviau galvijus“, - sakė M.Petreikienė.

Sausio 20 d. Darbėnuose sudegė ūkininkų Marijos ir Stepono Petreikių gyvenamasis namas. Ūkininkai buvo apdraudę namą, bet apgailestauja, kad menka suma. Šių pinigų atstatyti namą nė iš tolo neužtektų. Ūkininkai kreipėsi pagalbos į Nacionalinę mokėjimų agentūrą, Savivaldybę, išpardavė galvijų bandą. Kai bus sutvarkyti formalumai, Petreikiai nugriaus degėsius ir ketina statyti kitą namą. Pasak M.Petreikienės, tai turėtų būti net didesnis, patogesnis gyventi namas. Moteris svajoja apie šiltą ir erdvų vonios kambarį, nes iki šiol tai buvo šaltos patalpos su dušo kabina.

„Yra didelis sklypas, o pinigų į karstą neįsidėsi, tad tegul bus namas, nors vaikai tam nelabai pritaria“, - sakė M.Petreikienė.


Susipažino su žemės ūkio specialistais

  • Audronė PUIŠIENĖ
  • Žemė ir ūkis
  • 2006-02-10

Kretingos rajono savivaldybės meras Valerijonas Kubilius, vicemeras Juozas Mažeika, administracijos direktorius Valerijonas Černeckis susipažino su nuo šiol seniūnijose pradėjusiais dirbti žemės ūkio specialistais. “Manykime, kad šis mūsų susitikimas – kaip palaiminimas darbui”, - sakė rajono meras V.Kubilius.


Ministrė susitiko su Žemaitijos regiono ūkininkais

  • Audronė PUIŠIENĖ
  • Žemė ir ūkis
  • 2006-02-06

Skuode, šio rajono Tarybos Kaimo reikalų komiteto iniciatyva, įvyko žemdirbių susitikimas su žemės ūkio ministre Kazimiera Prunskiene. Ministrė į susitikimą atvyko lydima savo patarėjų bei ministerijos tarnautojų. Kretingos žemdirbių interesams šiame susitikime atstovavo Kretingos rajono tarybos Kaimo reikalų ir ekologijos komiteto pirmininkas Povilas Turauskis ir rajono Žemės ūkio skyriaus vedėja Ženeta Seniūnienė.

Skuodiškiai ministrę pasikvietė, norėdami gauti atsakymus į iš anksto suformuluotus klausimus dėl tiesioginių išmokų mokėjimo tvarkos, dėl pieno kvotų, dėl mėsinės gyvulininkystės perspektyvų, dėl kaimų infrastruktūros, netradicinių verslų vystymo ir t.t.


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas