Pajūrio naujienos
Help
2024 Kovas
Pi 4111825
An 5121926
Tr 6132027
Ke 7142128
Pe18152229
Še29162330
Se310172431
Komentarų topas

Vydmantų gimnazijos badmintonininkų komanda, Lietuvos mokyklų žaidynių badmintono finale užėmusi II v.: (iš kairės) komandos vadovas ir treneris Vaidas Mackevičius, Tomas Petrošius, Šarūnas Stumbra, Mamertas Noreika.

Gerą žinią į savo mokyklą parvežė Vydmantų gimnazijos badmintonininkų komanda – 17-mečiai Tomas Petrošius, Mamertas Noreika ir 16 metų Šarūnas Stumbra, treniruojami kūno kultūros mokytojo Vaido Mackevičiaus, Lietuvos mokyklų žaidynių badmintono finale užėmė II v.

Šį laimėjimą primins gražuolė taurė, o vaikinai sustoti neketina: kitąmet nusiteikę nugalėti šių metų čempionus Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos badmintonininkus, o ir treniruotis žada intensyviau, juolab kad turi galimybę – kretingiškis badmintonininkas Edgaras Slušnys Palangoje yra įkūręs klubą, kad vaikus ir jaunuolius vestų profesionaliojo badmintono keliu.

„Labai džiaugiuosi šia galimybe – vaikinai turi gražių svajonių, o ir badmintonas – tokia sporto šaka, kurią galima žaisti iki pat senatvės. Be to, mūsų šalyje labai neblogai išvystyta mėgėjų badmintono infrastruktūra, todėl yra visos sąlygos save realizuoti“, – kalbėjo 44-erių V. Mackevičius, pats badmintonu susidomėjęs dar mokydamasi dabartiniame Lietuvos sporto universitete, o vaikus, jaunimą badmintono pradėjęs mokyti prieš 9 metus.

Vadinasi, ir vydmantiškių laimėjimas – ne atsitiktinis: praėjusiais metais tokiose pat žaidynėse Vydmantų gimnazijos badmintonininkai taip pat užėmė II vietą, tad šiemet kėlė sau tikslą iškovoti I vietą. Mūsiškius aplenkę Klaipėdos badmintonininkai, kurie, mokytojo pastebėjimu, nebuvo stipresni: „Mums gal labiau pritrūko sėkmės, gal varžovai buvo labiau susikaupę – juk atsilikome tik 9 taškais, o ir klaipėdiečius buvome „apsičiupinėję“ per oficialias Lietuvos badmintono federacijos varžybas.“

Kad laimėtų komanda, vaikinai taškus pelnė žaisdami dvejetų ir vienetų varžybose. Geriausiai sekėsi Šarūnui: jis užėmė III v., kovą dėl kurios laimėjo prieš savo komandos draugą Mamertą, Tomas užėmė V vietą. O jo ir Mamerto dvejetas, pralaimėjęs klaipėdiečių dvejetui, užėmė II v.

Visi trys vaikinai badmintonu susidomėjo prieš 7-erius metus, tačiau badmintoną pamėgo ne iš karto: T. Petrošius prieš tai išbandė šokius, boksą, Š. Stumbra – tinklinį ir futbolą, M. Noreika – futbolą.

„Apskritai, šie jaunuoliai tiktų visur, bet, manau, kad badmintonas jiems tiko kaip individuali sporto šaka – sportas, kai pats atsakai už save. Ne visi gali žaisti komandinį žaidimą, ne visi – individualų. Badmintonui reikia charakterio, ir šie vaikinai jį turi“, – kalbėjo mokytojas.

Badmintonas iš žaidėjų pareikalauja greičio, reakcijos, taiklumo ir, žinoma, didelės ištvermės – jeigu jos neturėsi, gali išmanyti badmintono techniką, taktiką, tačiau pasilpęs – pralaimėsi: vienas susitikimas trunka nuo 1 iki 1,5 valandos, o tokių susitikimų varžybų dieną gali būti ir 4. Taigi, badmintono aikštėje yra, ką veikti.

„Kažkodėl daug kam atrodo, kad badmintonas – paplūdimio užsiėmimas: pamojavai rakete, ir viskas. Nėra taip – šis sportas reikalauja rimto pasirengimo“, – neabejojo V. Mackevičius, kurio auklėtiniai šiuo metu rengiasi Lietuvos badmintono federacijos U-19 varžyboms.

Vydmantų gimnazijoje badmintonas sparčiai populiarėja, ir šiuo metu badmintono treniruotes lanko 2 grupės mokinių: pradedančiųjų ir pažengusiųjų, o pirmieji, paskatinti kolegos V. Mackevičiaus, badmintono rinkdavosi žaisti mokyklos mokytojai.

Lietuvos mokyklų žaidynių badmintono finale dalyvavo ir Darbėnų gimnazijos merginos, treniruojamos Rolando Juknevičiaus – jos tarp 18 šalies komandų užėmė X vietą.


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas