Pajūrio naujienos
Help
2024 Birželis
Pi 3101724
An 4111825
Tr 5121926
Ke 6132027
Pe 7142128
Še18152229
Se29162330
Apklausa

Ar gerai laistomos rajono žvyruotos gatvės?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

Kuprinė

Nugalėjo “daujotukai”

  • Aldona KAREČKAITĖ
  • Kuprinė
  • 2006-03-31
Vertinimo komisija nusprendė, jog trečiame etape geriausiai pasirodė Baublių pagrindinės mokyklos komanda.

Vydmantų vidurinėje mokykloje įvyko trečiasis konkurso “Nerūkanti klasė 2006” etapas. Šis etapas buvo skirtas kūrybiniam - meniniam klasių prisistatymui bei vykdytai prevencinei veiklai pristatyti.

Kūrybiniam – meniniam klasių prisistatymui buvo skirta 10 minučių ir jame turėjo dalyvauti visa klasė. Antroji kūrybinės–meninės užduoties dalis – dvidešimt minučių trunkantis ir konkurso tematiką atitinkantis mini spektaklis. Vykdytą prevencinę veiklą komandos pristatė stende. Vienų komandų stenduose dominavo nuotraukos, kitų – piešiniai ar tekstai.

Vertinimo komisija nusprendė, jog trečiajame etape stipriausia buvo Baublių pagrindinės mokyklos komanda. Antra vieta atiteko Vydmantų vidurinės mokyklos 8A klasės komandai, o trečią ir ketvirtą vietas pasidalino Kartenos vidurinės mokyklos ir Piliakalnio pagrindinės mokyklos aštuntokai.

Susumavus visų trijų turų rezultatus, pirma vieta atiteko Marijono Daujoto vidurinės mokyklos 8C klasei, antra vieta – Vydmantų vidurinės mokyklos 8A klasės komandai, o trečioji vieta – Piliakalnio pagrindinės mokyklos aštuntokams.

- Marijono Daujoto vidurinės mokyklos 8C klasės moksleiviams atiteko garbė dalyvauti apskrities ture, Klaipėdoje,- sakė viena iš renginio organizatorių, Klaipėdos visuomenės sveikatos centro Kretingos filialo sveikatos edukologė Aldona Šlionskienė.


„Sniego gniūžtę“ ridens toliau

  • Irena ŠEŠKEVIČIENĖ
  • Kuprinė
  • 2006-03-31

Prieš metus Vydmantų vidurinėje mokykloje pradėtas įgyvendinti pasaulinis prevencinis žalingų įpročių projektas „Sniego gniūžtė“ įgijo pagreitį. Projekto Lietuvoje iniciatorius amerikietis Džekas Irvinas vydmantiškiams atvežė akreditacijos pažymėjimą, suteikiantį teisę „Sniego gniūžtę“ ridenti toliau.


Fotografavo Eurovizijos finalo žvaigždes

  • Irena ŠEŠKEVIČIENĖ
  • Kuprinė
  • 2006-03-31

Jurgio Pabrėžos gimnazijos vienuoliktokas Paulius Gvildys įgyvendino savo sumanymą – kaip fotokorespondentas žūtbūt pakliūti į Vilniaus „Siemens“ arenoje vykusį Eurovizijos atrankos konkursą ir nuotraukose įamžinti šešiolikos į finalą pakliuvusių atlikėjų ir grupių pasirodymus.

Šį norą skatino ir tai, kad į finalinį konkursą pateko ir jo vienmetis draugas, buvęs kretingiškis Tautrimas Rupulevičius, televizijoje debiutavęs pravarde Onsa.


Daukantukai improvizavo TV laidą „Myli nemyli“

  • Irena ŠEŠKEVIČIENĖ
  • Kuprinė
  • 2006-02-24
“Daktaras” Donatas Strazdauskas (antras iš dešinės) meilės eleksyru gydė sužeistą Irmanto širdį.

Švento Valentino dieną Simono Daukanto vidurinės mokyklos aktų salė mirgėjo ir šurmuliavo nuo širdelių gausos, pakilios nuotaikos, skambios muzikos: pasibaigus pamokoms moksleivių taryba sukvietė mokinius ir pedagogus į improvizuotą TV laidą „Myli nemyli“.

Vienišių vaidinantis Irmantas Pikturna, kurio nesveikavo širdis, sutriko kraujotaka, turėjo išsirinkti labiausiai jam patikusią merginą. Vaikinui pasisekė – jo išrinktoji buvo ne melagė, ir jiedu laimėjo pagrindinį prizą – vaišes dviem asmenims vienoje miesto kavinių. Šampano taures atstojo širdelėmis puoštos stilizuotos žvakidės.

Laidos „Myli nemyli“ vedėją Leo sumaniai pamėgdžiojo sielą ir kraujotaką gydantis „daktaras“ - mokyklos mokinių prezidentas Donatas Strazdauskas. Jam talkino žavioji Livija – Simona Kuprytė.

„Švento Valentino diena yra ypatinga: joje – daug džiugesio, šventiškumo. Norėjosi kažką įdomaus parodyti savo draugams ir mokytojams. Per porą naktų sugalvojome siužetą, bet pateikėme jį netradiciškai. Galutinis sprendimas – ką išsirinks Irmantas - ir mums buvo nežinomas bei netikėtas. Reiks bėgioti apie kavinės langus, ir stebėti, kokia bus šių „įsimylėjėlių“ istorijos tąsa“, - juokavo „prezidentas ir jo patarėjos“ – moksleivių tarybos narės, trys Simonos: Kuprytė, Razmaitė ir Malatokaitė.


Skautavimas – kasdienis gyvenimas

  • Genė DRUNGILIENĖ
  • Kuprinė
  • 2006-02-24

Kretingos skautės susitiko su Lietuvos nacionalinės Europos skautų asociacijos skaučių komisare Daiva Nakrošiene (trečia iš kairės) ir Krašto komisare Violeta Jokubynaite (pirma iš kairės). Vienuolis pranciškonas Evaldas Darulis (antras iš kairės) yra Lietuvos euroskautų religinis asistentas. Centre – kretingiškių skaučių vadovė Marija Drungilaitė.

Kretingoje lankėsi Lietuvos nacionalinės Europos skautų asociacijos skaučių komisarė Daiva Nakrošienė. Su skautėmis ir jų tėvais komisarė aptarė būsimosios stovyklos organizavimo klausimus.

„Tėvus supažindiname su skautų veikla, - sakė komisarė. – Mes ne atimame iš šeimos vaikus, o papildome šeimą, todėl tėvai turi žinoti, kaip ugdomi jų vaikai”.

Pasak komisarės D.Nakrošienės, tėvai ir patys mielai bendrauja su žmonėmis, ugdančiais jų vaikus, nes ne visa, kas domina jų vaikus, žino, nes ne į visus klausimus gali atsakyti. Skautų vadams svarbu iš tėvų sužinoti, ar jų vaikas jaučia pasitenkinimą skautiška veikla. Susitikimai su tėvais yra grįžtamasis ryšys, leidžiantis vertinti vado darbą. Komisarės žodžiais, jeigu vaikams neįdomu, neverta veltui švaistyti laiko.

„Skautų veikla siekiama ne kiekybės, o kokybės“, - tikino komisarė. Skautų tikslas – ugdyti krikščionis ir piliečius. Todėl skautų vadui svarbu turėti religinį asistentą. Komisarė pastebėjo, kad Kretingos skautams pasisekė, nes jiems padeda vienuolis pranciškonas Evaldas Darulis, kuris yra Lietuvos euroskautų religinis asistentas.

Kaip sakė komisarė D.Nakrošienė, skautų judėjimas jo dalyviams teikia vilties, kad gyvenimas yra kitoks, skautavimas palieka, kaip įvardino komisarė, gerą ženklą.

Skautai bendrauja grupėje – taip mezgasi draugystė, buriasi bendruomenė. Suaugę tokie žmonės paprastai ir toliau bendrauja.

„Jei esi krikščionis, jau nebesi vienas“, - sakė komisarė, paklausta, ar tokie žmonės, patekę į kitą aplinką, nepasijus vieniši.


Misionieriai Kretingoje skelbė Jėzaus revoliuciją

  • Irena ŠEŠKEVIČIENĖ
  • Kuprinė
  • 2006-02-24
Jaunimui suprantama įtaigia dainos, šokio ir vaizdo sinteze grupė iš Norvegijos Kretingoje skelbė vadinamąją Jėzaus Revoliuciją.

Penkių šalių – JAV, Norvegijos, Šveicarijos, Vengrijos ir Latvijos - misionieriai iš tarptautinės evangelizacijos mokyklos „Jesus Revoliution“ pirmąkart Kretingos jaunimui parodė įspūdingą miuziklą apie pasaulio tuštybę, kuri atsisuko prieš jauną žmogų ir ieškojimus, kaip šiandien teisingai gyventi. Į renginį, kurį organizavo Pranciškoniškojo jaunimo tarnyba, jaunų žmonių iš viso rajono prisirinko pilna Kretingos kultūros centro salė.

„Karai, žudynės, terorizmas, narkotikai, laiką ir pomėgius praryjantis kompiuterijos laikmetis parodo, jog mes esame ta karta, kuriai tarsi ateina Biblijoje išpranašauta pasaulio pabaiga. Pasaulis ima gyventi „be grynųjų“ – laisvo mąstymo, asmenybės saviraiškos. Tarsi globalinė agonija įsigali elektroninės technologijos: vis dažniau perkame – parduodame su ženklu www, kuris hebrajų kalboje reiškia Šėtono skaičius – 666. Žmonių planeta atsiduria puolusių žmonių, kurie sėja neapykantą, egoizmą, smurtą, rankose. Jei nori būti laisvas, privalai apsispręsti gyventi su Jėzumi, kuris sugrįžęs antrąkart pareikalaus atsiskaityti už kiekvieną gyvenimo dieną“, - tokia buvo pagrindinė dvi valandas trukusio miuziklo idėja, kurią išraiškingu šokiu ir įtaigiomis dainomis išsakė evangelizacinė grupė iš Norvegijos.

Ši grupė brolio pranciškono Pauliaus Vaineikio pažinčių dėka į Lietuvą atvyko pirmąsyk.


Pamilo egzotiškus būgnus

  • Irena ŠEŠKEVIČIENĖ
  • Kuprinė
  • 2006-02-24
Jaunųjų Kretingos būgnininkų grupė „NSO“: (iš kairės) stovi Karolis Gvildys ir Marius Ellikas, sėdi pirmoje eilėje Artūras Ketlerius ir Aurimas Strakšys, antroje eilėje – Eva Jonutytė, Paulius Bruzdeilynas, Milvydas Mažonas, Lauryna Serapinaitė ir Kristina Černaitė.

Grupelę trijų Kretingos mokyklų – Marijono Daujoto vidurinės, Jurgio Pabrėžos ir Pranciškonų gimnazijų – vyresniųjų klasių moksleivių suvienijo bendra aistra: nuo praėjusio rudens vakarais jie renkasi senajame Savivaldybės pastate, J.K.Chodkevičiaus gatvėje, ir groja netradiciniais – Lotynų Amerikos ir Pietų Afrikos – būgnais.

„ Vaikinai ir merginos, atstovaujantys neformaliai Kretingos jaunimo organizacijai „Mes tik“, būgnus įsigijo, rengdami projektus bei geradarių dėka. Patalpas repeticijoms jiems parūpino rajono Savivaldybė.

Paskata susiburti mums, bendraminčiams, atsirado per Kretingos meno mokykloje surengtas jaunimo dienas. Tąkart vyko muzikos terapijos užsiėmimai. Per akustinės muzikos vakarėlį kartu su mokytoju Audriumi Danilevičiumi bandėm derintis prie muzikinio fono, grodami gitara ir būgnu“, - pasakojo vienas iš susibūrimo iniciatorių Marius Ellikas.


Pasinėręs į augalų pasaulį

  • Aldona KAREČKAITĖ
  • Kuprinė
  • 2006-02-24

Kartenos vidurinės mokyklos aštuntokas Julijus Gricius - tikras gamtos vaikas: renka vaistažoles, nepraeina nepastebėjęs įdomesnę medžio šaką ar vėjo nuzulintą akmenį.


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas