Pajūrio naujienos
Help
2024 Gegužė
Pi 6132027
An 7142128
Tr18152229
Ke29162330
Pe310172431
Še4111825
Se5121926
Apklausa

Ar pritariate, kad centrinis Kretingos miesto stadionas būtų pavadintas Šaulių stadionu?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

Judumo platforma „Bolt“ tęsia plėtrą Vakarų Lietuvoje – nuo šiol elektriniais paspirtukais galės dalytis Kretingos gyventojai ir miesto svečiai. Kretinga – jau keturioliktasis miestas, kuriame veikia ši dalijimosi paslauga. Įmonės „Bolt“ ir rajono Savivaldybės įsitikinimu, elektriniai paspirtukai Kretingoje gali sumažinti automobilių skaičių ir taršos kiekį, palengvinti gyventojų kelionių planavimą.

„Labai svarbu, kad gyventojams būtų pasiekiamos įvairios judumo galimybės, o ypač reikia tvarių sprendimų. Elektriniai paspirtukai – patogus būdas žmonėms judėti gatvėmis, mažinantis priklausomybę nuo automobilių ir skatinantis švaresnę miesto aplinką. Tikime, kad paspirtukų dalijimosi paslauga Kretingoje – žingsni spartesnio miesto transporto infrastruktūros modernizavimo link“, – sakė Kretingos miesto seniūnė Gintarė Liobikienė.

Kretingos rajone individualių automobilių skaičius pastaruoju metu auga. Valstybės duomenų agentūros duomenimis, tūkstančiui Kretingos rajono gyventojų tenka 655 individualūs automobiliai, o tai – beveik 30 proc. daugiau negu šalies vidurkis.

„Mūsų duomenys rodo, kad reikšminga dalis vartotojų, kurie kelionei pasirinko elektrinį paspirtuką, būtų rinkęsi kelionę automobiliu, jei paspirtukas būtų buvęs neprieinamas. Vadinasi, dažnai kelionė elektriniu paspirtuku žmogui yra patrauklesnė ir patogesnė negu automobiliu. Tikime, kad tai greitai pajaus ir kretingiškiai“, – sakė Benas Jurlovas, „Bolt“ dalijimosi paslaugų operacijų vadovas Lietuvoje.

Miesto seniūnijos seniūnė G. Liobikienė pritarė, kad paspirtukų dalijimosi paslauga Kretingoje bus naudinga ne tik gyventojams, bet ir turistams.

„Nuo šiol svečiams bus dar patogiau Kretingą aplankyti ne automobiliu, o aplinkai draugiškesniu transportu – traukiniu ar autobusu, mat visą miestą ištyrinėti bus galima tiesiog paspirtuku“, – pastebjo G. Liobikienė.

„Anksčiau paspirtuku nesinaudojusiems gyventojams per pirmąsias keliones patartume rinktis naujoko režimą, kuris užtikrina mažesnį maksimalų paspirtuko greitį. Visiems paspirtukų vairuotojams būtina laikytis svarbių taisyklių – paspirtuku važiuoti tik vienam, itin dėmesingai riedėti intensyvaus pėsčiųjų eismo zonose, o baigus kelionę visada įsitikinti, kad paliktas paspirtukas nekliudys kitiems eismo dalyviams“, – sakė B. Jurlovas.

Rūpindamasi mikrojudumo priemonių naudotojų saugumu „Bolt“ paspirtukuose yra įdiegusi dirbtinio intelekto sprendimą, kuris stebi neatsargaus važiavimo paspirtukais atvejus – slydimą, staigų stabdymą, netvarkingą parkavimą – ir juos pastebėjusi įspėja vairuotojus. Jeigu prireikia antrojo įspėjimo, sumažinamas tam vartotojui leidžiamas maksimalus greitis.

„Bolt“ paspirtukais Lietuvoje naudojasi Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Alytaus, Marijampolės, Mažeikių, Kėdainių, Tauragės, Jonavos, Trakų, Kazlų Rūdos gyventojai ir šių miestų svečiai.

„P. n.“ informacija


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas