Pajūrio naujienos
Help
2024 Gegužė
Pi 6132027
An 7142128
Tr18152229
Ke29162330
Pe310172431
Še4111825
Se5121926
Apklausa

Ar pritariate, kad centrinis Kretingos miesto stadionas būtų pavadintas Šaulių stadionu?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

Kretingos „Kretinga“ – Nacionalinės krepšinio lygos vicečempionė – buvo apdovanota Kaune, Krepšinio namuose, surengtoje apdovanojimų šventėje.

Trečiadienį Kaune, Krepšinio namuose, buvo apdovanoti Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) nugalėtojai ir prizininkai, tarp jų – ir 34-erių Arimanto Mikaločiaus treniruojama vyrų rinktinė „Kretinga“, kuri į Kretingą ne tik parvežė II vietos šioje lygoje taurę, o krepšininkai pasidabino sidabro medaliais – krepšinio klubas „Kretinga“ laimėjo ir pirmąjį „7bet-NKL“ istorijoje metų iniciatyvos apdovanojimą, kuris buvo skirtas už indėlį į miesto krepšinio bendruomenės puoselėjimą ir plėtrą.

Kretingiškiai taip pat fiksavo didžiausią – vidutiniškai 750 žiūrovų – rungtynių namų aikštėje lankomumą nuo 2012–2013 m. sezono, tad statulėlę už tai iš „7bet-NKL“ vykdančiojo direktoriaus Justo Kalinausko ir atsiėmė kretingiškių strategas vadovas Arimantas Mikaločius. Be viso to, į simbolinį geriausių reguliariojo sezono žaidėjų penketuką pateko du „Kretingos“ žaidėjai – gynėjas Mindaugas Stašys ir puolėjas Mantas Ruikis.

Istorinę Kretingos krepšinio pergalę komanda šiandien atšvęs dar kartą tradiciniame padėkos vakare, į kurį susirinks su antrosiomis pusėmis, rėmėjais, ištikimiausiais sirgaliais. „Mūsų bus gal 100 žmonių, – sakė vyriausiasis komandos treneris. – Jaučiame, kad mums reikia pasikalbėti, dar kartą prisiminti gražiausias sezono akimirkas.“

O sezono būta įdomaus. Visų pirma – sunki pradžia, nes komanda neturėjo kur rengtis varžyboms – Kretingos sporto centras duris atvėrė tik spalį, o iki tol „Kretinga“ du sezonus žaidė vien išvykose ir ne tik apie rungtynes namuose, bet ir treniruočių bazę negalėjo nė pagalvoti. „Ir arenai atsiradus, pirmosiose lygos rungtynėse nelaimėdavome – kol pripratome, ir namų aikštė buvo lyg ne namų. Tačiau pamažu daugėjo žmonių, panorusių mus matyti, augo krepšininkų „užsivedimas“, noras laimėti, nešti Kretingos vardą per visą Lietuvą. Kai vyko paskutinės rungtynės, likus 1,5 val. iki jų pradžios, salė jau buvo pilnut pilnutėlė – žiūrovai stebėjo ne tik rungtynes, bet ir mūsų pasirengimą joms. Gaila, kad apie 200 žiūrovų liko už durų. Bene arena ankštoka?“, – pajuokavo A. Mikaločius, neslėpdamas, kad matyti žiūrovų pilnas tribūnas – geras jausmas. Jo pastebėjimu, tribūnos pilnėjo tik dėl vienos priežasties – noro matyti kokybišką krepšinį.

Žiūrovų tribūnos ne tik pilnėjo, bet ir keitė arenos spalvą – sirgaliai visą sezoną vilkėjo klubo „Kretinga“ spalvų – geltonos ir mėlynos – marškinėlius, kuriais, kaip ir kita atributika, pasirūpino pats klubas.

„Dveji metai išvykų suteikė labai daug gerosios patirties – matėme, kaip savo komandas pristato kiti klubai, kaip dirbama su atributika, kaip vyksta pardavimai, kaip reikėtų sutelkti savanorius ir panašiai“, – A. Mikaločius pasidžiaugė, kad jam savanoriavimu per rungtynes pavyko sudominti savo auklėtinius Kretingos sporto mokyklos krepšininkus, kurie pasikeisdami platino bilietus, valė salės grindis, mojavo vėliava, įjungdavo išjungdavo šviesas ir panašiai. „Valyti grindis krepšininkui pavirtus susidarydavo gyva vaikų eilė“, – pastebėjo treneris, atverdamas ir kitas sezono peripetijas.

„Kretingai“ trūko tik dviejų pergalių, kad komanda pakliūtų į lygos TOP septynetą. Tada teko žaisti su žemesnio pajėgumo komandomis, ir „Kretingai“ atsivėrė pergalių kelias. „Didėjo krepšininkų motyvacija, pamatėme, kad galime atstovėti ir prieš stipresnes ekipas, visa jėga atsiskleidė Mindaugas Stašys ir Mantas Ruikis – du žaidimo patirties Lietuvos krepšinio lygoje turintys krepšininkai, kuriuos kolektyvas labai gerai priėmė. Jokių barnių ar kitokių nesusipratimų, kurių kitose komandose, žinau, tikrai būna. O kai prasidėjo pergalių serija, apskritai viskas ėjosi kuo geriausiai“, – sezono gerąsias akimirkas prisiminė A. Mikaločius.

Komandą telkė ne tik M. Stašys ir M. Ruikis – solidžiai žaidė Kretingos sporto mokyklos absolventas Edgaras Danys, A. Mikaločiaus auklėtinis nuo V klasės. „Edgarui tik 24-eri, tad jam dar žaisti ir žaisti“, – geros ateities krepšinio pasaulyje savo išugdytam krepšininkui linkėjo A. Mikaločius.

Neįsivaizduojama „Kretinga“ ir be Ryčio Zabitos, kuris mūsų rajono rinktinėje – jau 11-ą sezoną.

Galimybė atskleisti save buvo suteikta ir kretingiškiui dvyliktokui Justui Žiubriui, kuris, sezoną pradėjęs „Neptūne“, pritapo „Kretingos“ komandoje, sulaukė didelio žiūrovų, klasės draugų palaikymo. Prie pergalių svariai prisidėjo ir sezoną „Telšiuose“ pradėjęs Ernestas Bružas, salantiškis, išugdytas Palangos sporto centro trenerių, taip pat klaipėdietis Nojus Pabrieža, kuriam nepavyko startuoti uostamiestyje, tačiau jis puikiai pritapo „Kretingos“ vyrų komandoje.

Paprašytas įvardinti stipriąsias komandos puses, A. Mikaločius nedvejojo: „Tai – mėgavimasis krepšiniu, geras puolimas, suvokimas, kad gynyboje reikia „arti“ ir taisyklių laikymasis. Tik tada ateina rezultatas.“ Jam pačiam atiteko ne tik komandos stratego vaidmuo. „Teko dirbti ir kitus darbus – komunikacija, kontraktai, žaidėjų ir rėmėjų paieška, nesibaigiantis popierizmas... Kitąsyk ir gydytoju tenka pabūti, o dar kartu su vadybininku skirtingu transportu vairuodavome autobusiuką su žaidėjais. Klubas neužtektų lėšų, jeigu atskirai reikėtų samdyti kiekvienos pozicijos darbuotoją“, – paaiškino A. Mikaločius, gerą žodį skyręs vadybininkams Valentinui Rumiancevui ir Tomui Račkui, kurie buvo rimtas trenerio ramstis šį sezoną.

Apibendrindamas vyriausiasis „Kretingos“ treneris kalbėjo, kad pasiektas rezultatas yra fantastinis: pirma, – tai yra istorinis ir klubo, ir rajono pasiekimas, antra, – realiai būnant XIII vietoje, pasirodo, galima siekti ir kitokio rezultato.

Kito sezono planų A. Mikaločius nedetalizavo: „Lauksime NKL nugalėtojos Jurbarko komandos sprendimo, eis ji į LKL ar ne, tada galvosime apie save.“

Jis pats asmeniškai ir šiemet yra pakviestas dirbti su Lietuvos jaunuolių U-17 rinktine, su kuria, kaip rinktinės vyriausiojo trenerio asistentas, gegužės 26 d. dalyvaus Pasaulio krepšinio čempionate Turkijoje.

„Apskritai galioja sena taisyklė – sezonas baigėsi, sezonas prasideda“, – kad klube darbo netrūksta visus metus, teigė treneris.


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas