Pajūrio naujienos
Help
2024 Gegužė
Pi 6132027
An 7142128
Tr18152229
Ke29162330
Pe310172431
Še4111825
Se5121926
Apklausa

Ar pritariate, kad centrinis Kretingos miesto stadionas būtų pavadintas Šaulių stadionu?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

Palangos miesto savivaldybė kartu su Palangos miesto socialinių paslaugų centru nuo 2022 metų įgyvendina projektą „Gerovės konsultantų modelio įdiegimas Palangos miesto savivaldybėje“. Numatytas projekto veiklų tęstinumo užtikrinimas – 5 metai po projekto pabaigos, t. y. iki 2029 m. gegužės mėn. Nuo projekto pradžios emocinių konsultantų paslaugos jau suteiktos 156-iems Palangos miesto gyventojams.

Projekto vykdytoja Palangos miesto savivaldybė ir partneris Palangos miesto socialinių paslaugų centras balandžio mėnesį suorganizavo du renginius, skirtus pristatyti įgyvendintas projekto veiklas.

Balandžio 20 d. įvyko netradicinis projekto baigiamasis renginys „Per fizinį aktyvumą į emocinę sveikatą“, kuris sukvietė daugiau kaip 50 palangiškių bei jų keturkojus augintinius į 7 km žygį Palangos miesto pušynais. Žygio tikslas – pristatyti jau dvejus metus vykstantį emocinės gerovės konsultantų projektą Palangos miesto savivaldybėje. Taip pat buvo pristatytas projekto tikslas, emocinės gerovės konsultantų paslaugų nauda, išdalinti informaciniai lankstinukai su emocinės gerovės konsultantų teikiamomis paslaugomis. Žygeivius renginio organizatoriai vaišino arbata, kareiviška koše, o susirinkusiuosius lydėjo geros emocijos ir puikus bendruomenės nusiteikimas.

Balandžio 29 d. Palangos miesto organizacijos ir kitų savivaldybių emocinės gerovės konsultantai buvo sukvieti į baigiamąjį projekto pristatymo renginį „O kas ten mano viduje?“ Renginyje dalyvavo Klaipėdos rajono visuomenės sveikatos biuras, Joniškio visuomenės sveikatos biuras, Klaipėdos socialinių paslaugų centras „Danė“, VšĮ „Ori senatvė“, Skuodo socialinių paslaugų šeimai centras, Palangos senoji gimnazija ir Palangos miesto bendruomenės.

Per renginį vyko proto mūšis, kurio metu dalyviai galėjo patikrinti savo žinias apie organizme vykstančius procesus, emocinės sveikatos gerinimą, žalingus įpročius savo sveikatai. Organizuotos išvykos prie jūros metu susirinkusieji turėjo galimybę patyrinėti 5 pagrindinius pojūčius – klausą, uoslę, skonį, lytėjimą ir regą. Dalyviai išbandė ir du kvėpavimo pratimus, kurie skirti nusiraminti ir savo kūnui pajausti. Neabejojama, kad tokia patirtis pravers ateityje labiau įsiklausant į save.

Palangos miesto socialinių paslaugų centro direktorė Daiva Dekontaitė džiaugėsi, kad centro teikiamų paslaugų kompleksą papildė ir emocinės gerovės konsultantų paslaugos – taip praplečiamos galimybės kurorto gyventojams labiau rūpintis savo emocine sveikata: „Mažėja fizinė ir emocinė įtampa, nerimas, gebama sąmoningiau ir koncentruotai valdyti dėmesį, išmokstama gyventi „buvimo“, o ne „darymo“ režime, lengviau sutariama su aplinkiniais, pakyla darbingumas, bendra savijauta.“ O visi šie faktoriai, kaip teigė D. Dekontaitė, neabejotinai gerina gyvenimo kokybę. Emocinės gerovės konsultantas Artūras Kerevičius, pradėjęs paslaugas teikti nuo pat projekto įgyvendinimo pradžios, taip pat teigiamai įvertino tokią atsiradusią galimybę Palangos gyventojams. Anot specialisto, tai – didelis pranašumas, kad paslaugos teikiamos nemokamai: „Į emocinės gerovės konsultantą gali kreiptis visi gyventojai, vyresni negu 18 metų, iš anksto užsiregistravę, susitarę dėl konkretaus susitikimo laiko. Konsultacijos skirtos asmenims, susiduriantiems su lengvais streso, nerimo, nemigos, depresijos bei psichologinės adaptacijos problemų požymiais.“

Palangos miesto socialinių paslaugų centro informacija


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas