Pajūrio naujienos
Help
2024 Balandis
Pi18152229
An29162330
Tr3101724
Ke4111825
Pe5121926
Še6132027
Se7142128
Apklausa

Ar praneštumėte apie narkotikų vartojimą anonimiškai tel. 8 700 60777?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

Kretingos rajono veteranų krepšinio pirmenybių nugalėtoja „Urbovita“ su varžybų organizatoriumi rajono Kultūros ir sporto skyriaus specialistu Eriku Žiubriu (stovi pirmas iš dešinės) ir sportininkų pasveikinti atėjusia rajono vicemere Vaida Jakumiene.

Baigėsi ilgiau negu du mėnesius trukusios Kretingos rajono veteranų krepšinio pirmenybės (gim. 1989 m. ir vėliau), kuriose šiemet, kaip ir pastaruosius kelerius metus, santykius aiškinosi vienas kitą puikiai pažįstantys varžovai – „Urbovita“ ir Salantų „Granitas“.

Didįjį finalą sėkmingiau pradėjo „Urbovita“, kuri po pirmųjų dešimties minučių pirmavo 22:16. Vis dėlto antrą kėlinį salantiškiai patys pelnė 22 taškus, varžovams jų leido surinkti dvigubai mažiau ir perėmė iniciatyvą – 38:33. Po pertraukos abi komandos ir toliau žiūrovams dovanojo gražų reginį, „Urbovitos“ komanda kėlinio pabaigoje surengė sėkmingą žaidimą ir prieš paskutinį kėlinį priartėjo prie varžovų per minimalų atstumą 54:53. Paskutinį kėlinį salantiškių puolimas visiškai užstrigo, o „Urbovita“ tęsė savo sėkmingą žygį ir galiausiai palaužė varžovus 71:63 ir po metų susigrąžino stipriausios rajono veteranų komandos vardą. Rezultatyviausiai čempionių komandoje žaidė Edgaras Vigelis (8 atk. kamuoliai, 19 naud. balų) ir Deividas Petravičius (15 atk. kamuolių), surinkę po 15 taškų, „Granito“ komandoje – Alvydas Grikpėdis (5/7 dvitaškiai, 7 atk. kamuoliai, 3 blokai, 10 išprov. pražangų, 18 naud. balų) – 17, Sigitas Einikis – 13.

Po finalo „Urbovitos“ komandos vadovas Andrius Urbonas „Pajūrio naujienoms“ kalbėjo: „Finalas Kretingoje tiek sportine, tiek organizacine prasme puikiai suorganizuotas, pirmą kartą vyko arenoje, pasirodė ir Kretingos šokėjos, tad viskas – aukšto lygio. Rungtynės vyko taškas į tašką, bet ketvirtą kėlinį pagavome sėkmingą momentą ir pavyko atitrūkti nuo varžovų, gal tam turėjo įtakos Salantų lyderio Alvydo Grikpėdžio turėtos keturios pražangos, o mes pataikėme savo metimus. Varžovai finalą pasitiko „nukraujavę“, bet ir mes turėjome savo netekčių – komandai nepadėjo Mindaugas Naudžiūnas, Audrius Mineikis, Gediminas Žalys ir Andrejus Semionovas. Pergalė yra pergalė, manau, turėjome gerą rungtynių planą ir jį gerai išpildėme. Gerai pradėjome rungtynes, vėliau sunkiai sekėsi stabdyti A. Grikpėdį, bet ketvirtą kėlinį perėmėme iniciatyvą ir pavyko laimėti. Su šiais varžovais kasmet keičiamės, pernai jie laimėjo apie porą taškų, užpernai mes, tikimės, kitais metais pavyks laimėti du kartus iš eilės. Šiemet nusprendėm pailsėti ir taurės varžybose nebedalyvauti – ne tie metai.“

Salantų „Granitui“ šiemet atiteko II vieta.

Salantų „Granito“ lyderis Alvydas Grikpėdis nedaugžodžiavo: „Sveikiname varžovus su pergale, finale vyko kieta fizinė kova, nė vienas nenorėjo pralaimėti. Šiemet galėjome ir turėjome laimėti finalą, bet „kortos sukrito“ ne mūsų naudai, mūsų du starto žaidėjai prieš finalą patyrė traumas, kai kas susirgo, kai kurie žaidėjai dieną prieš žaidė finaluose Gargžduose. Bet neieškome pasiteisinimų, bandysime grįžti kitais metais ir susigrąžinti nugalėtojų vardus.“

Mažajame finale tarp „Buivolų“ ir „Viruso“ taip pat netrūko intriguojančios kovos, „Viruso“ komanda sėkmingiau pradėjo mažąjį finalą ir iš karto atitrūko nuo varžovų – 23:16. Šešiese žaidę „Buivolai“ neleido varžovams toliau tolti ir į pertrauką komandos išėjo skiriant 3 taškams – 41:38. Po pertraukos „Buivolai“ toliau nemažino apsukų ir po trijų kėlinių jau atsidūrė priekyje (56:55), per lemiamas dešimt minučių toliau vyko nuožmi kova, bet paskutines minutes šaltakraujiškiau sužaidė „Buivolai“, 76:72 palaužę varžovus ir iškovoję bronzos medalius. „Buivolų“ komandoje rezultatyviausiai žaidė Darius Skuodas (4/8 dvitaškiai, 5/11 tritaškiai, 12 atk. kamuolių, 6 rez. perdavimai, 29 naud. balai), pelnęs 25 taškus, Aretas Mikaločius (9 atk. kamuoliai, 19 naud. balų) – 14; „Viruso“ komandai Remigijus Turskis – 21, Audrius Auryla (11 atk. kamuolių, 21 naud. balas) – 17.

„Buivolų“ komandos vadovas Aretas Mikaločius po finalų kalbėjo: „Šiandien apie 38 minutes pralaimėjome varžovams, bet parodėme gerą charakterį ir pavyko „ištraukti“ rungtynes. Šiandienos rungtynėse susirinkome tik šešiese, nes kai kurie komandos draugai žaidė finalus Klaipėdoje. Esame patenkinti, kad jau pirmaisiais metais veteranų pirmenybėse pavyko iškovoti medalius, nedaug trūko ir pusfinalyje, kuriame pralaimėjome prieš čempionę „Urbovitą“ keturiais taškais, bet tose rungtynėse labai prastai pataikėme. Kitais metais, manau, būsime dar stipresni, nes „užaugs“ naujų veteranų – į komandą ateis Eimantas Kupšys, Arimantas Mikaločius.“

Naudingiausi komandų žaidėjai: Deividas Petravičius („Urbovita“), Alvydas Grikpėdis (Salantų „Granitas“), Darius Skuodas („Buivolai“), Remigijus Turskis („Virusas“), Giedrius Ratkus („Stafs“), Donaldas Razma („Kretingalė“), Raimondas Bočkus („Žemaičiai“), rezultatyviausias žaidėjas – Edgaras Vigelis („Urbovita“).

Tomas KUBILIUS


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas