Pajūrio naujienos
Help
2024 Gegužė
Pi 6132027
An 7142128
Tr18152229
Ke29162330
Pe310172431
Še4111825
Se5121926
Apklausa

Ar ketinate savanoriškai registruotis į karo komendantūrą?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

Esame taip įpratę prie greito ir paprasto siuntų keliavimo Europoje, kad nustembame susidūrę su siuntų sustojimu muitinėse, jų deklaravimu, muito ir kitais mokesčiais. Tad nuo ko priklauso reikalingi sumokėti už siuntą mokesčiai? Kaip užtikrinti spartesnį jos kelią? Kokie apribojimai ir draudimai taikomi siunčiant siuntas į trečiąsias šalis?

Nors šiame tekste apžvelgsime vos keletą muitinės niuansų, kurių galimai nežinojote, čia greitai ir paprastai pasiekiama viskas apie muitinės formalumus, ką pravartu žinoti.

Nuo ko priklauso muitinės mokesčiai?

Nors Europos Sąjungos (ES) šalyse tokie mokesčiai netaikomi, tačiau su jais galima susidurti siųsdami siuntas arba siųsdamiesi prekes iš ES nepriklausančių valstybių. Jie priklauso nuo keleto faktorių – siuntinio svorio, dydžio, vertės bei šalies, į kurią siuntinys siunčiamas (ar iš jos gaunamas) galiojančių įstatymų.

Po to, kai siunta pasieks gavėjo šalį, muitinės atstovai susisieks su gavėju informuodami apie siuntos atvykimą bei tolimesnį deklaracijos procesą. Įsigijus prekių iš tokių valstybių kaip JAV, Didžioji Britanija, Australija ar kt., jos gali būti apmokestinamos importo PVM mokesčiu, muito mokesčiu ir akcizo mokesčiu.

Kaip paspartinti siuntos kelią?

Jeigu norite užtikrinti, kad jūsų siunta kuo greičiau pasiektų gavėją, šį procesą galite paspartinti kokybiškai įgyvendindami procesus, kurie priklauso nuo jūsų. T. y. tinkamai supakuoti siuntą (parinkti tinkamą pakuotę, dėžėje esančią tuščią ertmę užpildyti popieriumi, burbuline plėvele ar kt.), pateikti tikslius gavėjo bei siuntėjo kontaktinius duomenis.

Taip pat labai svarbu ir tinkamai užpildyti reikiamus dokumentus, tokius kaip Eksporto deklaraciją ar reikalingus įrodymus apie galutinius siuntos gavėjus tuomet, kai prekė siunčiama į šalis, kurios patenka į ribojimų sąrašą.

Kiek kainuoja Eksporto deklaracija?

Dažnai, siunčiant siuntą į ES nepriklausančias valstybes, reikalinga pasirūpinti Eksporto deklaracija. Jos kaina skiriasi priklausomai nuo to, kokia kurjerių kompanija yra pasirenkama siuntos gabenimui. Vienose jų ši deklaracija gali atsieiti 10 Eur, kitose – 20 Eur ir daugiau.

Dėl konkrečių siuntimo sąlygų į ES nepriklausančias šalis, reikėtų informaciją tikrinti vežėjų tinklapiuose arba susisiekus su jų atstovais.

Kokie draudimai ir apribojimai taikomi siunčiant siuntinius į trečiąsias šalis?

Dėl taikomų sankcijų agresorei Rusijai ir Baltarusijai, galite susidurti su siuntų, siunčiamų į Armėniją, Azerbaidžaną, Sakartvelą, Kazachstaną, Turkiją, Serbiją, Jungtinius Arabų Emyratus ir kt. ribojimais. Tokiu būdu siekiama užtikrinti, kad minėtos valstybės netaptų tranzito šalimis, iš kurių siuntos patenka į valstybes, kurioms taikomos sankcijos.

Todėl prieš siunčiant siuntinius į aukščiau išvardintas valstybes, labai svarbu pateikti visus reikalaujamus dokumentus, kad muitinės darbuotojai galėtų identifikuoti jų turinį ir išanalizuoti informaciją apie galutinį prekių gavėją ir naudojimą. Nepateikus visų reikiamų dokumentų, siunta nebus išsiųsta, o pažeidimus padariusiems asmenims gali būti taikoma atsakomybė.


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas