Pajūrio naujienos
Help
2024 Gegužė
Pi 6132027
An 7142128
Tr18152229
Ke29162330
Pe310172431
Še4111825
Se5121926
Apklausa

Ar pritariate, kad centrinis Kretingos miesto stadionas būtų pavadintas Šaulių stadionu?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

Eldoradas Butrimas – prestižinės premijos laureatas

  • Audronė PUIŠIENĖ
  • Naujienos
  • 2024-05-10

Kraštietis iš Salantų kilęs žurnalistas Eldoradas Butrimas tapo Vytauto Gedgaudo premijos laureatu.

Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija mūsų kraštiečiui žurnalistui Eldoradui Butrimui skyrė Vytauto Gedgaudo premiją. Prestižinės premijos laureatu tapęs žurnalistas iš esmės nuo karo Ukrainoje pradžios šalies ir regioninei žiniasklaidai rašo straipsnius apie karo realybę. Juos perskaito ir „Pajūrio naujienų“ laikraščio skaitytojai.

Laureatai, kuriems atiteko specialūs diplomai, vardiniai medaliai ir piniginės premijos, buvo apdovanoti gegužės 7-ąją – Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną – Kultūros ministerijoje surengtame iškilmingame renginyje, tačiau E. Butrimas šiose iškilmėse dalyvavo per nuotolį iš Ukrainos.

Į šią šalį E. Butrimas išvyko praėjus vos savaitei nuo karo Ukrainoje pradžios, ir štai jau trečius metus rengia reportažus vietoje, Rusijos niokojamoje Ukrainoje, bendrauja su šios šalies žmonėmis, kariūnais ir paprastais žmonėmis, karo aukomis, medikais, dvasininkais – visais, kurie padeda atskleisti Rusijos karo nusikaltimus prieš Ukrainos valstybę ir tautą.

Ilgamečio išeivijos leidinio „Dirva“ redaktoriaus Vytauto Gedgaudo vardo premija teikiama nuo 1997 metų, ir yra Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos kasmetinis apdovanojimas, skiriamas už praėjusių metų turiniu ir forma išskirtinius spaudos tyrinėjimus, radijo, televizijos, interneto ir fotožurnalistikos darbus. Premiją finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

E. Butrimo nuotraukose fiksuojami Rusijos karo nusikaltimai prieš Ukrainą.

V. Gedgaudo premijos darbų vertinimo komisijai vadovavo Audronė Nugaraitė, jai talkino komisijos nariai Aurelija Arlauskienė, Ginas Dabašinskas, Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė, Laisvūnas Karvelis, Justinas Lingys, Raimondas polis, Rytis Sabas, Jonas Staselis ir Darius Lukoševičius.

„Pajūrio naujienoms“ susisiekus su E. Butrimu ir paklausus, ką jam reiškia ši premija, rašinių apie karą Ukrainoje autorius nedaugžodžiavo: „Savęs girti negaliu, o tai, kad esi pastebėtas ir pagirtas už darbą, malonu kiekvienos profesijos žmogui. Karo žurnalistu tapau netikėtai. Rizika kare yra natūralus dalykas, tačiau patiriama rizika dar nereiškia, kad esi geras žurnalistas. Svarbu, kad laikraščių skaitytojai rašinius norėtų skaityti, kad tie rašiniai nepaliktų abejingų tai temai, kuria rašau, nes karas yra labai blogas dalykas ir žmonės jame per daug kenčia.“ E. Butrimas su „Pajūrio naujienomis“ bendradarbiauja nuo tos dienos, kai išvyko dirbti karo žurnalistu į Ukrainą. Mūsų laikraštis šios žurnalisto straipsnius spausdina pagal galimybes ir „Pajūrio naujienose“, ir priede-savaitraštyje „Vakarų Lietuva“ – tada rašiniai apie padėtį Ukrainoje pasklinda per 20 tūkst. egzempliorių tiražu ne tik Kretingos, bet ir Klaipėdos, Skuodo, Telšių, Plungės, Mažeikių rajonuose, Rietavo savivaldybėje. Iš įvykio vietos – karo siaubiamos Ukrainos – parengti straipsniai yra gyvas Rusijos nusikaltimų prieš Ukrainos valstybę ir tautą liudijimas.


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas