Pajūrio naujienos
Help
2024 Gegužė
Pi 6132027
An 7142128
Tr18152229
Ke29162330
Pe310172431
Še4111825
Se5121926
Apklausa

Ar pritariate, kad centrinis Kretingos miesto stadionas būtų pavadintas Šaulių stadionu?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

Kuria išsvajotus namus ir darbo vietas

  • Audronė PUIŠIENĖ
  • Vakarų Lietuva
  • 2024-05-07

Jurgita ir Mindaugas Bružai savo gyvenimą ir verslą kuria Lazdininkų kaime Kretingos rajone.

Nedideliais, tačiau tvirtais žingsniais, viską gerai apgalvodami, 35-erių metų Jurgita ir 41-erių Mindaugas Bružai savo išsvajotus namus, tuo pačiu – ir verslą, kuria Lazdininkų kaime Kretingos rajone. „Taip jau nutiko, kad Bružai įsigijo seną Bružų sodybą“, – sutapimą paminėjusi Jurga teigė, kad jie su vyru gyvenimo kaime nebijo.

Ji tęsė mintį: „Vyras iš Telšių, nuo mažens išmokytas dirbti įvairius darbus, visada mamai, mano anytai Aleksandrai Bružienei padėdavęs dirbti žemės darbus, aš – iš ūkininkų šeimos, dar ir dabar mano tėvai Irena ir Jurgis Petkai Lenkimuose Skuodo rajone vysto pieno ūkį. Lazdininkai mums bus jau treti namai, ir čia mus atvedė platesnių erdvių ir gamtos, gryno oro poreikis.“

Įsigijusi sodybą Lazdininkuose jauna šeima, auginanti 7-erių Motiejų ir 5-erių Uršulę, per pastaruosius kelerius metus nuveikė tikrai daug: lauko akmenimis, kurių prireikė dešimtimis tūkstančių tonų, išgrindė grindinį, surentė pirtį, kuri, sakė, skirta tik šeimos ir artimų žmonių, draugų poreikiams. Iškasė du tvenkinius, didesniajame, 13 arų ploto, įveisė žuvies, kitas, mažėlesnis, gelbsti sausinant sodybą. Sutvarkė aplinką ir laukia sužaliuojant dukrai pasodintos liepos, o sūnui – ąžuolo, pirmuosius žiedus išskleidė kuriama sakurų alėja, sukurta vaikų žaidimo erdvė.

Sodybos pastatai iš rąstų.

Naujakuriai siekė palikti kuo daugiau buvusios autentikos, bet ne viską pavyko išsaugoti: senos sodybos medžiai buvo tiek pasenę, kad patys sunyko, o štai naują rąstinį namą, kuriam rąstus kaupė ir brandino 4-erius metus, šeima statė ant senųjų pamatų. Kad galėtų užbaigti gyvenamojo namo statybą, turės dar kantriai išlaukti, kol namas „susigulės“. Išliko ir senas tvartas, kuris, apmūrytas lauko akmenimis, virto ofisu. „Jį pasidalinome perpus: vienoje pusėje – vyro valdos, kitoje – mano, – J. Bružienė teigė, kad sena naujam gyvenimui prikelta sodyba – ne tik naujieji namai, bet ir darbo vieta. – Norėjome, kad gyvenimas ir verslas būtų neatsiejamas, kad galėtume čia gyventi ir tuo pačiu dirbti, susikurti darbo vietas sau ir kitiems.“

Kad tikslas pavyktų, teko paieškoti verslo nišos. Buhalterės-vadybininkės išsilavinimą turinti Jurgita susidomėjo interjero dizainu – pati siekdama gražios namų aplinkos, pagalvojo, kodėl gi to nepasiūlius ir kitiems, tad susikūrė prekinį ženklą accentforhome.lt, o Mindaugas, turintis darbo patirties miškų srityje, ėmėsi prekiauti darbinėmis pirštinėmis ir vaikiškais keturračiais. Beje, ant darbinių pirštinių „nusėdo“ logotipas, skurtas iš pirmųjų Jurgos prekinio ženklo raidžių – AFH.

Jau sukurta ir vaikų žaidimo erdvė.

„Ne taip paprasta buvo sugalvoti, kuo užsiimsime – dabar visko tiek daug, – teigė J. Bružienė. – Kartu su vyru išvykome į Kiniją, dvi savaites praleidome ten vykusioje pasaulinėje parodoje. Ieškojome verslo idėjos, sandorių ir patikimų tiekėjų.“

J. Bružienė sakė, kad jos pasirinktoji dizaino kryptis – skandinaviško stiliaus, kurį ir padeda sukurti gražūs, saikingo dizaino daiktai: stiklo gaminiai, keramika, tekstilė. „Po visą pasaulį ieškau, kas galėtų tiekti būtent rankų darbo gaminius. Kodėl toks pasirinkimas? Todėl, kad rankų nuglostyti daiktai visų pirma yra ne tik originalūs – nerasi dviejų vienodų, o ir jausmas geras, žinant, kad kažkas visa tai kūrė, stengėsi, kad mūsų namai išsiskirtų jaukumu ir originalumu, – Jurgita prisipažino, kad į įrengtą daržą sės šlamučių, kermėkų, gubojų, kitų džiovinti tinkamų augalų. – Noriu, kad kiekvieną mano siuntinį lydėtų mažytė mūsų sodybos detalė – čia užaugintas žiedas, šakelė, tarsi palinkėjimas turėti gražius namus.“

Buvęs ūkinis pastatas virto darbo biuru.

Pamažu kelią skinasi ir vyro sugalvotas verslas prekiauti vaikiškais keturračiais. „Žmonės domisi, skatina vaikus aktyviai leisti laisvalaikį, nori atitraukti juos nuo kompiuterių, telefonų. O galimybė pasivažinėti keturračiais vaikams patinka, jie ir pajuda, ir gryname ore pabūna“, – žmonių pasvarstymais pasidalino Jurgita.

Ji ir jos vyras Mindaugas tikisi, kad verslo idėjos ateityje tik stiprės ir tam rengiasi iš anksto: stato prekių sandėliavimo aikštelę, juolab kad ir erdvių tam yra – sodybą šeima nusipirko su 1 ha žemės.

„Visas savo jėgas šiuo metu ir skiriame tam, kad mūsų svajonė turėti erdvią sodybą ir darbą vienoje vietoje išsipildytų“, – neslėpė J. Bružienė.


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas