Pajūrio naujienos
Help
2024 Gegužė
Pi 6132027
An 7142128
Tr18152229
Ke29162330
Pe310172431
Še4111825
Se5121926
Apklausa

Ar pritariate, kad centrinis Kretingos miesto stadionas būtų pavadintas Šaulių stadionu?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

Darbuotojo laiką planuos išmanieji įrenginiai

  • Jurga BRAUKYLIENĖ
  • Aktualijos
  • 2024-05-10

Į „Pajūrio naujienų“ redakciją kreipėsi Kretingos socialinių paslaugų centro klientė, gaunanti socialines paslaugas namuose. Moteriai neramu sužinojus, kad Kretingos socialinių paslaugų centro administracija savo socialiniams darbuotojams, kurie teikia įvairias socialines paslaugas gyventojams namuose, į išmaniuosius telefonus planuoja įdiegti specialias programėles, kurios fiksuos darbuotojo laiką, skirtą paslaugas gaunančiam žmogui.

Tokias paslaugas gaunančią klientę neramino, kad tiksliai fiksuotas laikas turės įtakos žmogiškajam tarpusavio ryšiui tarp kliento ir darbuotojo, nebeliks laiko pokalbiui, bendravimui. Pasak moters, jai šis ryšys labai svarbus, kai atvykusi darbuotoja ne tik automatiškai atlieka savo pareigas, bet ir pasikalba, palydi į biblioteką, padeda išsirinkti knygą, kartu aptaria peržiūrėtą laidą ar naujienas. Klientė baiminosi, kad, įdiegus programėlę, kuri fiksuos darbuotojo laiką, nebeliks žmogiškojo ryšio ir šilumos, nes atėjęs darbuotojas, žiūrėdamas į laikrodį, skubės atlikti tik tai, kas jam priklauso pagal įstatymą.

Ar pagrįstos šios moters baimės ir kokia tai programėlė, paaiškino Kretingos socialinių paslaugų centro direktorė Danutė Skruibienė: „Kretingos socialinių paslaugų centras, remdamasis panašių socialinių paslaugų centrų Lietuvoje patirtimi, nuo šiol savo darbuotojams, kurie lanko socialinių paslaugų gavėjus namuose, planuoja įsigyti naujus išmaniuosius telefonus, kuriuose bus įdiegta speciali programėlė. Dauguma darbuotojų tokius telefonus jau turi, nauji bus nupirkti tiems, kas iki šiol naudojosi senaisiais modeliais. Į visus išmaniuosius įrenginius bus įdiegta nauja programėlė, kuri padės fiksuoti ir planuoti socialines paslaugas teikiančio darbuotojo laiką. Atvykęs pas klientą jis programėlėje nurodys, kad pradeda darbą, ir, pagal paslaugų tiekimo sutartį, atliks darbus, kurie joje ir numatyti: maudys klientą, gamins valgyti, pamaitins, nueis į parduotuvę ir t. t. Paslaugų centrui bus matyti, kurioje vietoje tas darbuotojas yra, kiek jis trunka dirbti ir panašiai.

Su darbuotojais apie šias programėles kalbėjomės susirinkime, dauguma suprato jų naudą. Prieš įdiegdami šią programėlę, konsultavomės su kaimyniniais Palangos, Gargždų socialinių paslaugų centrais, kurie šias programėles naudoja ir galėjo pasidalinti patirtimi. Dauguma Lietuvos savivaldybių šias programėles jau turi, nes tai yra patogu ir aišku. Tai tam tikra darbuotojo atsakomybė ir kontrolė darbo vietoje. Šiuo metu šias programėles testuojame ir stebime, kaip jos veikia, kokie pokyčiai vyksta. Sutartis yra sudaryta metams, per tą laiką pamatysime, ar sprendimas pasiteisino, ar atitiko mūsų lūkesčius, galbūt pastebėsime, ką ir kaip reikia koreguoti.“


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas