Pajūrio naujienos
Help
2024 Gegužė
Pi 6132027
An 7142128
Tr18152229
Ke29162330
Pe310172431
Še4111825
Se5121926
Komentarų topas

Bendrovės „Apoil“ direktorius Pauliaus Zaveckas teigė, kad aukščiausia degalų kokybė ir pagarba klientui padeda pasiekti aukštų rezultatų bei pelnyti pasitikėjimą.

„Esate žinomi kaip aukščiausios kokybės dyzeliną tiekianti bendrovė. Šiemet jau penktą kartą iš eilės esate nominuoti prestižiniu „European Busines Masters“ sertifikatu. Papasakokite, kaip jums tai pavyksta? Kas lemia tokius aukštus rezultatus ir tai, kad pelnote klientų pasitikėjimą?“, – „Pajūrio naujienos“ paklausė bendrovės „Apoil“ vadovo Pauliaus Zavecko.

„Šis įvertinimas patvirtina ilgamečio ir sėkmingo verslo standartus, tai yra parodo tvarų verslo augimą, gebėjimą prisitaikyti prie kintančių rinkos sąlygų ir sėkmingai vystyti verslą, kuris gali būti pavyzdžiu ir kitiems. Sertifikatas suteikia galimybę viešai didžiuotis pasiektais tikslais, įmonės kultūra ir komanda. Šis prestižinis pripažinimas suteikiamas tik toms įmonėms, kurios atitinka vienus griežčiausių vertinimo kriterijų rinkoje, taip pat vertinamas ir įmonės poveikis aplinkai. Malonu žinoti, kad esame pripažinti kaip sėkmingos verslo atstovai, turime nepriekaištingą reputaciją, esame finansiškai patikimi“, – pasidžiaugė Paulius Zaveckas.

Jo vadovaujama įmonė degalus bendrovėms, ūkininkams ir fiziniams asmenims tiekia jau 30 metų. Kad įmonė gyvuotų, kad ją lydėtų sėkmė, o darbo rezultatai būtų tokie, kuriais galima didžiuotis, pasiekiama ne per vienerius metus. „Aukšti rezultatai nepasiekiami iš karto arba staiga. Tai – nuolatinis viso kolektyvo kruopštus darbas. Rezultato neturėtume, jei darbuotojai nebūtų savo srities profesionalai“, – P. Zaveckas įsitikinęs, kad būtent nuo to viskas ir prasideda, kai darbuotojai – nuo aukščiausios iki žemiausios grandies – yra įsisąmoninę, kad dirbama kliento, žmogaus naudai.

Bendrovės direktorius tęsė mintį: „Turime būti sąžiningi, teisingi ir pareigingi. Kai vadovaujamasi šiais kriterijais, klientų ir draugų ratas plečiasi, o rezultatai puikūs. Tai verslui suteikia naujų galimybių, pritraukia naujų klientų, kurie jaučia, kad jais yra rūpinamasi.“ Dar vienas svarbus aspektas, kuriuo „Apoil“ ir vadovaujasi – išlaikyti kuo aukštesnę degalų kokybę.

„Aukšta degalų kokybė klientams padeda ne tik sutaupyti, bet ir užtikrinti technikos ilgaamžiškumą“, – P. Zaveckas užtikrino, kad įmonė ir toliau sieks būti nominuota „European Business Masters“ sertifikatu.


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas