Pajūrio naujienos
Help
2024 Gegužė
Pi 6132027
An 7142128
Tr18152229
Ke29162330
Pe310172431
Še4111825
Se5121926
Apklausa

Ar pritariate, kad centrinis Kretingos miesto stadionas būtų pavadintas Šaulių stadionu?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo nepilnamečiams Palangoje.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pernai gegužę, kai Palangos miesto policijos komisariatas gavo pranešimą apie vienoje Palangos ugdymo įstaigų besimokantį ir galimai narkotikais apsinuodijusį nepilnametį. Tolesnis šio įvykio tyrimas buvo perduotas KPONTV. Teisėsaugininkai išsiaiškino, kad prieš tai nepilnametis parūkė vėliau ugdymo įstaigoje rastą elektroninę cigaretę su skysčiu, turinčiu psichotropinių medžiagų. Nustatyta, kad su šiuo įvykiu galėjo būti susiję kiti, anksčiau neteisti, jaunuoliai, gyvenantys Palangoje – 16 m. ir 19 m. tos pačios ugdymo įstaigos moksleiviai bei individualią veiklą vykdęs 20 m. vaikinas. Praėjusių metų spalį uostamiesčio pareigūnai Palangoje 19-metį, pas kurį rasta kanapių bei smulkintuvas, sulaikė. Atlikus kratą jo namuose, rasta psichotropinės medžiagos.

Tą pačią dieną Palangoje buvo sulaikytas ir kanapes 19-mečiui, platinęs 24-erių anksčiau už vagystes teistas niekur nedirbantis palangiškis. Pas jį taip pat rasta kanapių. Pernai lapkritį Sodų gatvėje policijos pareigūnai sulaikė kanapes 24 m. vaikinui, įtariama, platinusį 28-erių niekur nedirbantį Palangos miesto gyventoją. Atlikus kratą šio, anksčiau už nusikalstamas veikas, susijusias su neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis ir jų platinimu, teisto asmens gyvenamojoje vietoje, rasta kanapių, psichotropinės medžiagos, elektroninės svarstyklės bei smulkintuvas.

Šiemet vasarį atlikę kratą 20-mečio vaikino gyvenamojoje vietoje, pareigūnai rado garinimui skirto skysčio su psichotropinėmis medžiagomis bei smulkintuvą. Kitą dieną, atlikus kratą aukščiau minėto 16-mečio Palangos moksleivio gyvenamojoje vietoje, rasta elektroninėms cigaretėms skirto skysčio su psichotropinėmis medžiagomis.

Iš viso įtarimai tyrime pareikšti penkiems asmenims. Dvidešimtmečiui vaikinui pareikštas įtarimas dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo nepilnamečiams bei neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis, 24-erių asmeniui – įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis turint tikslą jas platinti, 28-erių vyrui – įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis turint tikslą jas platinti bei neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis. Šešiolikmečiui ir devyniolikmečiui pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo nedideliu narkotinių (psichotropinių) medžiagų kiekiu be tikslo jas platinti.

24-erių ir 28-erių įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Vėliau jiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Kitiems trims įtariamiesiems paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 2-ejų iki 8-erių metų. Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams numatytas laisvės atėmimas nuo 3-ejų iki 12-os metų.

Parengta pagal policijos komisariato informaciją


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas