Pajūrio naujienos
Help
2024 Gegužė
Pi 6132027
An 7142128
Tr18152229
Ke29162330
Pe310172431
Še4111825
Se5121926
Apklausa

Ar pritariate, kad centrinis Kretingos miesto stadionas būtų pavadintas Šaulių stadionu?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

Gegužės 12 dieną kartu su pirmuoju Respublikos Prezidento rinkimų turu vyks ir referendumas dėl gimimu įgytos Lietuvos pilietybės išsaugojimo įgyjant kitos, Lietuvai draugiškos, valstybės pilietybę.

Iki šiol Konstitucijos 12 straipsnis skelbia, kad Lietuvos Respublikos pilietybė įgyjama gimstant ir kitais įstatymo nustatytais pagrindais, išskyrus įstatymo numatytus atskirus atvejus. Niekas negali būti kartu Lietuvos Respublikos ir kitos valstybės pilietis. Pilietybės įgijimo ir netekimo tvarką nustato įstatymas.

Prieš šiuos Prezidento rinkimus ir referendumą Vyriausiosios rinkimų komisijos išleistame leidinyje parašyta, kad Lietuvos piliečiams pritarus, iš Konstitucijos būtų išbrauktas teiginys: „Išskyrus įstatymo numatytus atskirus atvejus, niekas negali būti kartu Lietuvos Respublikos ir kitos valstybės pilietis.“ Tokiu pakeitimu esamiems Lietuvos Respublikos piliečiams būtų išsaugota Lietuvos pilietybė, jiems įgijus Lietuvai draugiškų valstybių pilietybę.

„Formuluotė man, vyresnio amžiaus žmogui, pasirodė iš sudėtingesnių, norėčiau aiškiai žinoti: ar, jeigu balsuosiu už tai, kad dviguba pilietybė būtų išsaugota, biuletenyje turėsiu pažymėti rutuliuką, kuriame įrašytas žodis „taip“? – pasitikslino kretingiškis Jonas.

Rinkimų biuleteniuose reikės pažymėti vieną iš dviejų pateiktų variantų. Tie, kurie balsuos už tai, kad pilietybė būtų išsaugota, turės pažymėti rutuliuką su žodžiu „taip“.

„P. n.“ informacija


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas