Pajūrio naujienos
Help
2024 Gegužė
Pi 6132027
An 7142128
Tr18152229
Ke29162330
Pe310172431
Še4111825
Se5121926
Apklausa

Ar pritariate, kad centrinis Kretingos miesto stadionas būtų pavadintas Šaulių stadionu?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

Nemenkai daliai žmonių vairavimas yra tarsi savotiška terapija, padedanti atsikratyti kasdienio streso, ir kartu yra patogiausias būdas nuvykti iš vieno taško į kitą. Tačiau tuomet, kai jūsų transporto priemonė patenka į spūstis, situacija pasikeičia.

Dauguma vairuotojų tokiais atvejais susiduria su sunkumais ir nėra tikri, kaip turėtų elgtis. Dažnai jiems kyla stresas, nerimas ir įtampa. Todėl pateikiame jums 6 veiksmingus patarimus, kurie turėtų padėti išlikti saugiems ir išlaikyti sveiką protą patekus į transporto priemonių spūstis.

1. Planuokite iš anksto

Dažnai vairuotojai, kurie leidžiasi į kelionę automobilių, nebūna pasiruošę praleisti daug laiko transporto priemonių spūstyse. Todėl visuomet, kai vykstate į kelionę, ypač į tokią, kurios trukmės iš anksto negalite numatyti, pasistenkite suplanuoti iš anksto.

Pasinaudokite viena iš daugybės mobiliųjų programėlių, kuriose rasite naujausią informaciją apie maršrutus ir eismo sutrikimus. Venkite vietovių, kuriose, kaip žinote, bus daug žmonių, ypač piko metu, ir visada turėkite galvoje atsarginį maršrutą, jei pastebėsite, kad jūsų numatytas pirmasis maršrutas nepasiteisina.

Visų svarbiausia, kad skirtumėte sau daugiau laiko, nei manote, kad jums iš tikrųjų reikėtų. Jei jūsų palydovinė navigacija nurodo 40 minučių, gali būti, kad ji neįvertino vykstančių kelio darbų, transporto priemonių spūsčių, automobilių stovėjimo vietų ar laiko, kurio jums ar jūsų keleiviams prireiks nuvykti iki galutinio kelionės tikslo.

Laimei, daugeliu atvejų gali pagelbėti „ carOne “ mobilioji programėlė, kuri užtikrina daug saugesnį ir sklandesnį dalyvavimą eisme.

2. Taupykite degalus įstrigus spūstyje

Kuomet įstringate transporto priemonių spūstyje, tai akimirksniu nulemia didesnes degalų sąnaudas. Todėl tais atvejais, kai matote, jog eismas visai nejuda, kur kas geriau būtų visiškai išjungti automobilio variklį.

Tačiau suprantama, kad tikrai neturėtumėte palikti įjungto transporto priemonės uždegimo su įjungtu ventiliatoriumi ar įjungtais priekiniais žibintais, nes taip tik iškrausite akumuliatorių ir galiausiai nebegalėsite užvesti automobilio.

Tuo tarpu, jei jūsų automobilis yra naujesnio modelio, tikėtina, kad jame bus įdiegtos „Start-Stop“ sistemos, automatiškai išjungiančios ir vėl įjungiančios variklį, kad sutrumpėtų laikas, kurį variklis dirba tuščiąja eiga, ir taip sumažinant degalų sąnaudas.

3. Vairuokite saugiai

Atminkite, kad eksploatuodami savo transporto priemonę, visuomet turėtumėte išlaikyti pakankamą atstumą priešais save ir sutelkti dėmesį į priekyje važiuojantį automobilį, kad žinotumėte apie priešakyje nusimatančias problemas.

Palankiomis oro sąlygomis siekite bent dviejų sekundžių, o blogomis - bent dvigubai daugiau, kad turėtumėte laiko sulėtinti transporto priemonės greitį, ramiai sustoti ir neišgąsdinti keleivių (bei už jūsų esančių eismo dalyvių).

Jei važiuojate kelių eismo juostų ruožuose, pasistenkite vengti noro keisti eismo juostas vildamiesi išsiveržti į priekį - tai ne tik suerzins kitus vairuotojus, tačiau taip pat paskatins įvairius incidentus ar eismo įvykius. Jei vis dėlto turite būtinai persirikiuoti į kitą eismo juostą, niekuomet nepamirškite, ką turėtumėte daryti: pažvelkite į šoninius veidrodėlius, parodykite posūkio signalą ir tik tuomet atlikite manevrą.

4. Vairuodami užimkite gynybinę poziciją

Saugus vairavimas transporto priemonių spūstyse yra tiek pat svarbus kitiems, kiek ir jums. Stenkitės visuomet numatyti kitų eismo dalyvių veiksmus, nes kartais pasitaiko atvejų, kuomet vairuotojai staiga ima ieškoti sustojimo vietų, kas nulemia jų staigų stabdymą.

Be to, automobiliai neturėtų būti vienintelis dalykas, į kurį atkreipiate savo dėmesį. Pėstieji taip pat gali būti susikoncentravę į pašalinius dalykus o ne į kelią, todėl turėkite omenyje, kad jie gali žengti į važiuojamąją dalį tinkamai tam nepasirengę ir neapsidairę.

Žinoma, dar yra ir dviratininkai, kuriuos privalu stebėti. Atidžiai stebėkite juos savo šoniniuose ir galinio vaizdo veidrodėliuose, visuomet palikdami jiems pakankamai vietos, kad galėtų saugiai pravažiuoti.

5. Stenkitės išlikti ramūs

Net ir patys ramiausi vairuotojai gali pajusti didelį nerimą ir stresą, kai užstringama ilgose transporto priemonių spūstyse, ypač jei dėl susidariusios spūsties gali tekti vėluoti. Tačiau turite suprasti, kad net ir įstrigus transporto priemonių spūstyje, galima išlikti ramiems.

Pasistenkite patogiai įsitaisyti savo automobilyje, klausykitės ramios ir atpalaiduojančios muzikos bei sutelkite dėmesį į kvėpavimą. Penkis kartus giliai įkvėpkite, penkis kartus sulaikykite kvėpavimą ir iškvėpkite. Visą tai pakartokite penkis kartus, kad pasiektumėte atsipalaidavimo būseną. Jei ant galinės sėdynės sėdi jaunesni keleiviai, galite juos užimti automobilyje integruotais DVD arba planšetiniais kompiuteriais, tačiau jaunesniems keleiviams atsipalaiduoti paprastai daug geriau padeda spalvinimo knygelės.

6. Darykite pertraukėles

Reguliarūs sustojimai ir pertraukėlės gali padėti įveikti transporto priemonių spūsčių sukeliamą nuobodulį.

Jei nėra galimybės sustoti degalinėse ar užkandinėse, tiesiog išvažiuoti iš transporto priemonių spūsties ir išlipkite iš automobilio – jei, žinoma, tai yra saugu. Visų svarbiausia, kad tiek jūs, tie ir jūsų keliai atsigautų ir įkvėptų gryno oro, kartu į automobilį grįžtant žvalesniems ir pailsėjusiems. Be to, jei jums pasiseks, per poilsio laiką transporto priemonių spūstys gali ir išsisklaidyti.


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas