Pajūrio naujienos
Help
2024 Gegužė
Pi 6132027
An 7142128
Tr18152229
Ke29162330
Pe310172431
Še4111825
Se5121926
Apklausa

Ar pritariate, kad centrinis Kretingos miesto stadionas būtų pavadintas Šaulių stadionu?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmuose nagrinėjamas civilinis ieškinys dėl 13 tūkst. 757,99 Eur priteisimo iš politiko Romualdo Jablonskio. Jis kaltinamas nepagrįstu praturtėjimu gaunant su Savivaldybės tarybos nario veikla susijusių išlaidų kompensacijas.

Kaip teigiama spaudos pranešime, R. Jablonskiui su jo užimamų pareigų veikla susijusioms išlaidoms kas mėnesį galėjo būti mokama išmoka. Norėdamas ją gauti, Tarybos narys Savivaldybės administracijai privalėjo pateikti Buhalterinės apskaitos įstatymo reikalavimus atitinkančius dokumentus, kurie pagrindžia patirtas bei apmokėtas išlaidas.

R. Jablonskiui per 2019–2023 metų Savivaldybės tarybos kadenciją buvo išmokėta 15 tūkst. 44,69 Eur kompensacija už išlaidas degalams. Vien per karantiną politikas nurodė patyręs 3 tūkst. 278,25 Eur išlaidų.

Pagal R. Jablonskio pateiktus kvitus nustatyta, kad degalai buvo perkami tik vienoje, Kartenos miestelyje esančioje, degalinėje. Degalai buvo įsigyjami dideliais kiekiais dvi tris dienas iš eilės. Ikiteisminio tyrimo metu vykusioje apklausoje politikas teigė, jog Savivaldybės tarybos nario funkcijoms vykdyti naudojosi savo automobiliais bei tėvų automobiliu „Toureg”. Remdamasi VĮ „Regitra” pateiktais duomenis, prokuratūra civiliniame ieškinyje teigia, kad minimo politiko tėvai nurodytos markės automobilio aptariamu laikotarpiu neturėjo.

Civiliniame ieškinyje nurodoma, kad Savivaldybės administracija politikui apmokėjo netgi tas išlaidas, kurios negalėjo būti kompensuojamos – apmokėjimą patvirtinantys dokumentai nebuvo pateikti. Dalis dokumentų, pasak prokuratūros, buvo pateikti nesilaikant Kretingos rajono savivaldybės tarybos reglamente numatytos tvarkos. Tyrimo metu prokuratūra nurodo nustačiusi ir daugiau pažeidimų dėl R. Jablonskiui išmokėtų lėšų.

Pagal politiko naudotų automobilių ridas bei kitus tyrimo metu surinktus duomenis prokuratūra nustatė, kad 13 tūkst. 757,99 Eur išlaidų degalams kompensuota nepagrįstai. Nurodytą sumą Plungės apylinkės teismo prašoma priteisti iš Romualdo Jablonskio Kretingos rajono savivaldybės administracijos naudai.

„Šiuo atveju Kretingos rajono savivaldybės administracija pati nesiėmė inicijuoti proceso, kad susigrąžintų neteisėtai išmokėtas lėšas”, – akcentuojama teismui pateiktame ieškinyje.

„P. n.“ informacija


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas