Pajūrio naujienos
Help
2024 Balandis
Pi18152229
An29162330
Tr3101724
Ke4111825
Pe5121926
Še6132027
Se7142128
Apklausa

Ar praneštumėte apie narkotikų vartojimą anonimiškai tel. 8 700 60777?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

Praėjusį savaitgalį pirmą kartą vyko Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirminiai rinkimai, kuriuose buvo išrinktas TS-LKD partijos kandidatas dalyvauti prezidento rinkimuose – Ingrida Šimonytė.

Kretingoje už Seimo narę, buvusią finansų ministrę I. Šimonytę balsavo 111, už Vygandą Ušacką 56 rinkėjai, atitinkamai – 66,47 ir 33,53 proc. Šalies mastu I. Šimonyte pelnė 78,71 proc. rinkėjų balsų.

Rinkimuose dalyvavo 20 tūkst. 859 balsavimo teisę turintys Lietuvos Respublikos piliečiai, tiek TS-LKD partijos nariai, tiek nepartiniai, kurie į rinkimus turėjo užsiregistruoti iš anksto. Demokratijos švente pavadintuose rinkimuose būta ir nesklandumų, kurių dauguma kilo dėl techninių aspektų. Štai ir Kretingoje keletas į rinkimus atėjusių žmonių, nors kaip teigė, buvo užsiregistravę iš anksto, rinkimų sąrašuose įrašyti nebuvo ir dalyvauti juose negalėjo. „Įgijome patirties: kviesdami rinkimuose dalyvauti plačiąją visuomenę, turėjome daugiau akcentuoti išankstinės registracijos svarbą, tvarką“, – po rinkimų kalbėjo TS-LKD Kretingos skyriaus kandidatas į Kretingos rajono savivaldybės merus Dangiras Samalius.

Tą patį savaitgalį TS-LKD Kretingos skyriaus nariai reitingavo savo partijos kandidatų į Kretingos rajono savivaldybės tarybą sąrašą ir sudarė sąrašo dešimtuką. Sąrašą veda kandidatas į merus Dangiras Samalius, po jo pirmame penketuke rikiuojasi dabartinis meras ir skyriaus pirmininkas Juozas Mažeika, tarybos narys Vaidas Kuprelis, Dovydas Bajoras ir tarybos narys Raimundas Puškorius. Dovydas Bajoras vadovauja TS-LKD Kretingos skyriaus 2019 m. kovo 3 d. vyksiančių savivaldos rinkimų štabui. Partijos kandidatų į Savivaldybės tarybą sąraše yra 50 žmonių. D. Samaliaus pastebėjimu, sąrašas nėra galutinis, jis gali būti koreguojamas. Teisę koreguoti sąrašą turi partijos kandidatas į merus bei centrinė partijos valdžia. Sąrašą tvirtins visuotinis partijos skyriaus narių susirinkimas.

Iš TS-LKD kandidatų į Europos Parlamentą kretingiškiai savo balsais prielankiausi buvo žinomam istorikui Liudui Mažyliui. Skyriaus nariai aptarė pagrindines būsimų savivaldos rinkimų programos tezes, rinkimų štabo bei kandidato į merus D. Samaliaus veiklos gaires. Trys svarbiausios rinkimų programos tezės: pirma – siekis depolitizuoti Savivaldybės administracijos veiklą (pavykus užimti pozicijas tarybos valdančiojoje daugumoje siūlys, kad Savivaldybės administracijos direktorius ir jo pavaduotojas būtų renkami konkurso būdu), antra – siūlys tarybos nariams verslininkams savanoriškai įsipareigoti, kad jų įmonės nedalyvaus Savivaldybės viešųjų pirkimų konkursuose, trečia – inicijuos orios senatvės bendro gyvenimo namų Kretingoje steigimą.

Ilgametis TS-LKD Kretingos skyriaus lyderis ir Savivaldybės vadovas J. Mažeika susirinkusiems dar kartą patikino, jog mero posto nebesieks. „Laikas kaitai, planuoju užleisti ir skyriaus pirmininko poziciją, būti partijos eiliniu“, – teigė politikas. Ateinantį vasarį sukaks 10 metų, kai J. Mažeika vadovauja Kretingos rajono savivaldybės tarybai. „Jeigu žmonės į Savivaldybės tarybą išrinks – dirbsiu kaip Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos ir Savivaldybės tarybos eilinis“, – tarė jis. D. Samaliui palinkėjo savivaldos rinkimuose nedaryti neapgalvotų veiksmų, nesikarščiuot, išlikti oriam, santūriam. „Rinkimai baigiasi, o gyvenimas tęsiasi“, – sakė J. Mažeika.

„P. n.“ informacija


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas