Pajūrio naujienos
Help
2024 Balandis
Pi18152229
An29162330
Tr3101724
Ke4111825
Pe5121926
Še6132027
Se7142128
Apklausa

Ar verta uždrausti azartinių lošimų reklamą?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas

Patirtimi dalijosi šeima iš Izraelio

  • Edita KALNIENĖ
  • Švietimas
  • 2019-03-12
Progimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Sigita Dirmeitienė (stovi iš kairės) padrąsino Arielę ir įteikė jai padėkos dovanas. Sveikinimo žodį tarė ir progimnazijos direktorė Sigita Jonaitienė bei J. Leščiauskienė.

Simono Daukanto progimnazijoje ir Kretingos lopšelyje-darželyje „Pasaka lankėsi šeima iš Izraelio: su Daiva Sakal ir jos dukra Ariele bendradarbiaujama jau ne pirmą kartą, tačiau lig šiol tai teko daryti tik virtualiai. Pirmąjį vaizdo tiltą suorganizavo lopšelio-darželio „Pasaka“ direktorė Judita Leščiauskienė.

Šįkart įvyko ketvirtas susitikimas, tik jis išsiskyrė tuo, kad vyko gyvai.

Su D. Sakal progimnazijos bendradarbiavimas užsimezgė dar 2017 metų lapkritį, kuomet įvyko tarptautinė teorinė-praktinė konferencija „Sėkmingos integracijos į ugdymo turinį faktoriai ir geroji patirtis“.

„Pats geriausias momentas konferencijoje – vaizdo tiltas su Izraeliu. Lyginome Izraelio ir Lietuvos mokyklas“, – prisiminė progimnazijos direktorė Sigita Jonaitienė.

Ties tuo bendradarbiavimas neužsibaigė. Tų pačių metų gruodžio mėnesį įvyko tėvų susirinkimas, kurio metu dar kartą virtualiu būdu buvo susisiekta su D. Sakal. Tada ji tėvams pasakojo, kaip Izraelyje tėvai integruojami į mokyklos gyvenimą.

Simono Daukanto progimnaziją apžiūrėjo šeima iš Izraelio dukra Arielė (iš kairės), jos tėtis Arielis ir mama Daiva Sakal. Juos lydėjo lopšelio-darželio „Pasaka“ direktorė Judita Leščiauskienė.

Ji taip pat mokyklos bendruomenei pateikė daugybę pavyzdžių, kaip tai padaryti. „Galima sakyti, kad D. Sakal dėka mums pavyko įtraukti tėvus į progimnazijos veiklą“, – tikino direktorė.

Vienas tokių pavyzdžių – bendruomenės dalyvavimas Kovo 11-osios minėjime. „Praėjusią savaitę turėjome visuotinį tėvų susirinkimą. Jie patys mums pasako, kokiomis temomis nori kalbėti. Seniau susirinkdavo maža dalis tėvų, o dabar užpildėme visą salę“, – apie išspręstą problemą kalbėjo S. Jonaitienė.

Paskutinį kartą tėvai pasiūlė kalbėti apie vaikų naudojimąsi mobiliaisiais telefonais mokyklose.

D. Sakal yra išeivė iš Lietuvos, ji dalijasi savo asmenine patirtimi. „Kalbėjo apie mokyklą, jausmą būnant svetimoje šalyje, kokia yra tėvų integracija ir daugybę kitų dalykų, su kuriais jai teko susidurti“, – vardino J. Leščiauskienė.

Šįkart šeštokai galėjo gyvai pasidalinti patirtimi su Ariele, o ji – su progimnazijos mokiniais. Visi parengė tam tikras veiklas. Jos mama Daiva savo patirtimi dalijosi su mokyklos pedagogais.

Prieš atvykstant į progimnaziją iš Izraelio atvykusi šeima lopšelyje-darželyje „Pasaka“ vedė paskaitą apie autizmą.


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas